Skip to main content

Astăzi a fi român este o onoare

Articol de Ruxandra Mîndroceanu.

Fotografia aparține autoarei.
Românii... acest popor frumos și liber, respectat și apreciat...!

A venit, în sfârșit, și timpul nostru să strălucim în lume. Să avem un glas, să fim o putere în conștiință și uniți în inimă, să fim auziți în fiecare orășel de pe planetă, care are internet, facebook și youtube, fiecare suflet care a fost chinuit de istorie, de legi corupte, de guverne cu viziune opresivă, limitativă și populistă, să vibreze alaturi de noi și să i se strige sloganurile care s-au stins pe vârful limbii lor pentru că nu a fost curaj suficient în spatele lor pentru a le propulsa afară din piept, cât mai departe spre Cer!

Fiecare suflet știe acum de R O M Â N I A și de românii uniți pentru valori înalte, pentru copiii de mâine, pentru principii curate, corecte și valoroase!

Toți au privit marea vie de oameni și au descoperit un popor care crede într-o minte liberă de constrângeri sociale, care arată lumii că a fi Demn, și Bun, și Drept, și Curat este o normalitate! Unde? În România, țara de pe glob care acum dă lecții de democrație dupa 70 de ani de comunism și după generații întregi sacrificate pentru o democrație traită pe viu, nu doar pe hârtie.

Noi, românii, am ajuns glasul Europei, Americii și Asiei la un loc. Le aducem, cu forță și curaj, mai aproape visul că se poate! Ceea ce popoare de sute de milioane de oameni nu au reușit de decenii, reușim noi printr-un glas unit!

Pe fețele românilor se vede demninatea și lumina unei noi generații de suflete, cu inimi suficient de mari și de puternice cât să poată produce o transformare a conștiinței la nivel global...

Deci: DA, SE POATE! Acesta este mesajul pe care românii îl transmit acum în lume.

Crează în mintea tuturor ideea de "posibilitate în unitate", ideea de voință comună și cumulată într-un singur scop: Umanitate!

Avem prieteni în toate țările din lume, care în aceste două săptămâni mi-au trimis mesaje absolut înălțătoare, emanând admirația și respectul pentru neamul nostru, transmițându-ne mesajul lor de susținere,îimpreună cu rugaciunile lor.

Aici în Bali, suntem înconjurați de oameni din toate culturile, naționalitățile și religiile. Toți știu că suntem români, pentru că suntem singurii români pe care îi știu aici și, peste tot pe unde mergem, suntem asaltați de entuziasmul lor, de dorința lor de ne împărtăși admirația și respectul pe care îl au față de ceea ce românii crează acum în lume.

Pentru prima oară, de când călătorim, de atâția ani, când suntem întrebați:
"Where are you from?"
Romania!
...primim imediat reacția: "Oh, My God!!! Romanians are soooo amazing people, so great exampe for all the nations and for all the man kind!" - Thony - Germania

" - De unde sunteți?
România!
O, Doamne! Românii sunt niște oameni extraordinari, un exemplu măreț pentru toate popoarele de pe glob și pentru întreaga umanitate!" - Marco – Germania

Sau...
"You guys create a shift in human consciousness right in this very moment! You show the whole world the great spirit your nation has, the strength and values, the purity of your hearts! We, as americans should take your example and do the same!". - Robin, USA

"Voi creați o transformare în conștiința umană, chiar în acest moment! Voi dovediți lumii întregi ce spirit și valori puternice deține poporul vostru, precum și puritatea inimilor voastre! Și noi, americanii, ar trebui să vă urmăm exemplul și să acționăm în același fel!" - Robin, USA

Suflete din toata lumea, prezente în jurul nostru, ne transmit dragostea lor pentru poporul noatru, pentru valorile pe care noi le inspirăm în celelalte nații și pentru o nouă Romanie care a răsărit de "nicăieri" și este purtată astăzi pe buzele tututor!

Acesta este modul în care oamenii ne văd pe noi, românii de Astazi!

Iar noi ducem mesajul lor mai departe, către tine, pentru că astăzi a fi român este o Onoare!


Comments

Post a Comment

V-a plăcut și...

”Îți dai seama câte întâmplări și alegeri au trebuit să aibă loc... începând cu nașterea Universului... ca să se ajungă la crearea ta? Exact așa cum ești TU!?”

Lumina este totul

”Lumina ca și sunetul este ceva extraordinar. Pictorii încearcă să pună lumina pe pânză; fotografia încearcă să prindă lumina; există lumina unei singure lămpi într-o noapte întunecoasă sau lumina care se află pe fața altuia, lumina care se află înapoia ochilor. Lumina pe care o văd ochii nu este lumina de pe apă; această lumină este atât de deosebită, atât de vastă încât nu poate intra în câmpul îngust al ochiului. Această lumină, ca și sunetul, se mișcă la nesfârșit, - înăuntru și în afară – ca și fluxul și reflexul mării. Și dacă stai foarte liniștit, tu mergi cu ea, dar nu în închipuire sau senzorial; mergi cu ea fără să știi, în afara măsurii timpului.
Frumusețea acestei lumini, ca și a iubirii, este de a nu putea fi atinsă, de a nu putea fi pusă în cuvânt. Însă ea era acolo – în umbră, în spațiul deschis, în casă, în fereastra de peste drum, și în râsul acelor copii. Fără lumina aceea, ceea ce vedeți este cu totul neînsemnat, căci lumina este totul.” (J. Krishnamurti)

Noi suntem deja una cu Dumnezeu

În povestea lui Adam și a Evei se vorbește de un șarpe care trăia în Arborele Cunoașterii. Acesta era un înger căzut care le transmitea celor care doreau să îl asculte mesaje distorsionate. Biblia îl numește Prințul Mincinoșilor. Șarpele le-a spus oamenilor încă inocenți: - Vreți să fiți la fel ca Dumnezeu?
Întrebarea părea simplă, dar ascundea o capcană. Dacă oamenii i-ar fi răspuns: - Nu, mulțumesc. Noi suntem deja una cu Dumnezeu. ei ar fi continuat să trăiască în Paradis. 
Din păcate, ei i-au răspuns: - Da, dorim să fim la fel ca Dumnezeu. Ei nu au sesizat minciuna. Au mâncat din fructele copacului, au înghițit minciuna, și astfel au murit.
Lucrul care i-a determinat să mănânce din fructe fără a sesiza minciuna a fost îndoiala. Înainte să cunoască îndoiala, ei nu dețineau nici un fel de cunoaștere. Oamenii trăiau în mod direct adevărul din fața lor. După ce au acceptat minciuna, ei nu au mai crezut că sunt una cu Dumnezeu. Începând din acel moment, ei au început să-L caute pe Dumnezeu. A…