Skip to main content

Fii lumină!

Evenimentele din ultimele zile m-au determinat să scriu aceste rânduri...

Mi-am dat seama că încep să mă ”contract„ din ce în ce mai mult (voi explica într-o clipă la ce mă refer) și nu-mi place deloc acest fapt. Însă în unele momente este mai dificil decât în altele să-ți păstreze starea ta (de liniște de exemplu). Iar toată informația care ne ”bombardează” referitor la protestele din ultimele zile poate fi copleșitoare, chiar dacă mi-am stabilit de la bun început să nu mă las atrasă în această ”furtună”, din punct de vedere sufletesc. Adică să iau atitudine, dar fără a renunța la pacea mea interioară (atâta câtă este ea). Și a fost OK o vreme. Am reușit să fac asta.

Dar după un timp te ajunge oboseala atât fizică, cât și psihică (apropo eu prefer cu TOTUL ALT GEN de lectură decât cel din ultimă vreme, iar asta este numai una dintre cauze...), iar azi mi-am dat seama că încetul cu încetul inima mea începe să se închidă (pentru că este totuși prea multă prostie și răutate la mijloc... jocuri de culise... teorii ale conspirației... nesimțire crasă... etc. etc.)

Aș fi putut să bag capul în nisip ca struțul și să pretind că totul este OK, dar cei care mă cunosc mai bine știu că asta era practic imposibil. În același timp, totuși, nu sunt de acord să mă ”contract” pentru că ”ei” (voi folosi acest apelativ) tocmai asta își doresc, pentru că fie și la nivel subconștient știu că astfel (dacă suntem obosiți, iritați, enervați) nu mai avem aceeași putere, nu mai suntem la fel de luminoși... Iar ”ei” știu că LUMINA  DIZOLVĂ  ÎNTUNERICUL!

    Iar imaginea de mai jos este grăitoare în acest sens:


Cât de frumoși suntem, când suntem plini de iubire (asta a fost de altfel și tema seminarului meu din acest week-end, și, cu siguranță, este, în mare parte, motivul acestor conștientizări). Și, în contrast, cât de mici și neputincioși suntem când suntem plini de frică și îngrijorare.

Să vă expic la ce mă refer:
În momentul în care suntem în armonie, noi arătăm ca în prima imagine. În momentul în care suntem dominați de frică și îngrijorare, ne contractăm, suntem ușor de manipulat și arătăm ca în cea de-a doua imagine.

Știați că în ciuda faptului că atât creierul, cât și inima primesc informații, inima le primește înaintea creierului?!

Și asta nu e tot, și mai surprinzător este faptul că inima are un câmp energetic mai mare de 100 de ori decât al creierului și un câmp magnetic de 5000 de ori mai mare decât al creierului!!! – S-a demonstrat științific. (Puteți verifica în link-urile de la finalul articolului.)

Ca să nu deviez prea mult de la subiect, scopul acestui articol este de a ne reaminti că în ciuda circumstanțelor, nu trebuie să permitem să renunțăm la pacea noastră interioară (deși, după cum spuneam încă de la început, acest lucru nu e întotdeauna simplu).


 ”Orice acțiune este fie o expresie a iubirii, fie un apel la iubire.” 
(Marianne Williamson)

Să facem un exercițiu conștient din asta și să nu-i lăsăm să ne fure și pacea interioară... :)
Da, știu... o să mă mai enervez din când în când, dar de fiecare dată voi alege să caut și să aleg pacea și lumina din inima mea.

Căci cu pace și cu lumină sunt convinsă că putem reuși!

A reușit Gandhi să învingă Imperiul Britanic prin non-violență, la noi situația e mai puțin dramatică zic eu...

Nu mai țin minte unde am auzit expresia asta, dar îmi place mult și v-o împărtășesc:
Be the light!
Share the light!

Fii lumină! Și dă-o mai departe!
P.S. - Despre inteligența inimii:
Creierul primește mai multe informații de la inimă decât invers. Incredibil, nu-i așa?!
Există o comunicare între inimă și creier, însă inima procesează informația independent de creier.
Informația ajunge mai întâi la inimă , după care aceasta în interval de maxim 7 secunde o transmite la creier, creierul transmițând mai departe ordinele către organe.

Mai multe informații găsiți aici:
The Energetic Heart: Bioelectromagnetic Communication Within and Between People


Comments

V-a plăcut și...

IKIGAI – Tu ce vrei să fii când ai să crești mare?

Seminar exclusiv pentru studenți {gratuit}


”Unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le poți face oamenilor este permisiunea și încurajarea de a visa, de a fi ei înșiși și, cel mai important, de a-și trăi viața cu pasiune, așa cum își doresc.”  (Keith Abraham)
Acest seminar se adresează studenților care doresc să evolueze personal sau profesional, care au sau își doresc să aibă un ideal, care au o motivație, precum și celor care își caută o motivație în viață, celor care doresc să-și depășească condiția actuală, celor care doresc să se descopere sau să descopere ce-și doresc în viață.
În acest seminar vom vorbi despre subiecte precum: - imaginea de sine și stima de sine; - tipuri de personalitate; - aptitudini, abilități și deprinderi; - interese și valori; - obiective și obiceiuri; - importanța perspectivei și puterea persistenței; - vise și pasiuni.

* Dacă ești dispus să-ți schimbi modul de a gândi, tu îți poți schimba întreaga viață. * (Louise Hay)

Locația
Str. Brăilei, Nr. 165A, Et. 1 (Clăd…

Dumnezeu vrea ca tu să fii fericit/ă

Te-ai gândit vreodată că iubirea și acceptarea este tot ceea ce avem nevoie pe această lume?... Da, tot ce avem nevoie este iubire și acceptare. Însă noi ne refuzăm nouă înșine acestea și implicit, apoi, le refuzăm și celor din jur.
Te-ai gândit vreodată că de fapt atunci când nu accepți ceva sau critici ceva la altceineva, faci asta pentru că de fapt nu accepți ceva la tine?!... Și, implicit, când cineva critică sau condamnă ceva la tine, de fapt, nu are o problemă cu tine, ci cu el însuși/ ea însăși?... Sună mai simplu decât este (în teorie este întotdeauna mai ușor decât în practică), însă este și eliberator, deoarece, cu puțin exercițiu, dacă îți impui să îți aduci aminte și conștiezi că atunci când cineva te judecă și te condamnă, de fapt, nu are o problemă cu tine, ci cu el, deja nu te mai ”consumi” atât și, în cele din urmă, ajungi să nu te mai lași afectat și, poate, chiar să ai compasiune pentru persoana respectivă.
Așa că... ține minte că atunci când nu-ți place ceva l…

Ai încredere! Cineva, acolo sus, te iubește.

Ce-ar fi să decizi că nu ai nevoie de nici un motiv ca să ai mai multă încredere?!
Trebuie doar să te hotărăști și să-ți spui: * Astăzi aleg să am mai multă încredere în mine și în viață! * Astăzi aleg să merg cu capul sus, încrezător/ încrezătoare, fără nic un alt motiv decât simplul fapt că așa îmi doresc! * Nu voi mai permite ca opiniile celorlalți (părinți, profesori, religie, societate în general) să mă facă să cred că nu sunt suficient de bun/ă, că trebuie să fiu perfect/ă pentru a merita apreciere și/ sau afecțiune! * Începând de azi, aleg să nu mă mai judec și să am mai multă compasiune față de mine! * Aleg să am mai multă încredere în mine și în viață!
Tu îți interpretezi propria ființă și te judeci singur în funcție de ce ți-au spus alții și te consideri un om bun sau rău, vinovat, nebun, puternic, slab, frumos sau urât etc...
Te-ai întrebat vreodată: Este adevărat? Cât/ Ce este adevărat din toate astea?
TU ești cel care îți creezi viața! Și poți alege din toate aceste pos…