Skip to main content

Fii lumină!

Evenimentele din ultimele zile m-au determinat să scriu aceste rânduri...

Mi-am dat seama că încep să mă ”contract„ din ce în ce mai mult (voi explica într-o clipă la ce mă refer) și nu-mi place deloc acest fapt. Însă în unele momente este mai dificil decât în altele să-ți păstreze starea ta (de liniște de exemplu). Iar toată informația care ne ”bombardează” referitor la protestele din ultimele zile poate fi copleșitoare, chiar dacă mi-am stabilit de la bun început să nu mă las atrasă în această ”furtună”, din punct de vedere sufletesc. Adică să iau atitudine, dar fără a renunța la pacea mea interioară (atâta câtă este ea). Și a fost OK o vreme. Am reușit să fac asta.

Dar după un timp te ajunge oboseala atât fizică, cât și psihică (apropo eu prefer cu TOTUL ALT GEN de lectură decât cel din ultimă vreme, iar asta este numai una dintre cauze...), iar azi mi-am dat seama că încetul cu încetul inima mea începe să se închidă (pentru că este totuși prea multă prostie și răutate la mijloc... jocuri de culise... teorii ale conspirației... nesimțire crasă... etc. etc.)

Aș fi putut să bag capul în nisip ca struțul și să pretind că totul este OK, dar cei care mă cunosc mai bine știu că asta era practic imposibil. În același timp, totuși, nu sunt de acord să mă ”contract” pentru că ”ei” (voi folosi acest apelativ) tocmai asta își doresc, pentru că fie și la nivel subconștient știu că astfel (dacă suntem obosiți, iritați, enervați) nu mai avem aceeași putere, nu mai suntem la fel de luminoși... Iar ”ei” știu că LUMINA  DIZOLVĂ  ÎNTUNERICUL!

    Iar imaginea de mai jos este grăitoare în acest sens:


Cât de frumoși suntem, când suntem plini de iubire (asta a fost de altfel și tema seminarului meu din acest week-end, și, cu siguranță, este, în mare parte, motivul acestor conștientizări). Și, în contrast, cât de mici și neputincioși suntem când suntem plini de frică și îngrijorare.

Să vă expic la ce mă refer:
În momentul în care suntem în armonie, noi arătăm ca în prima imagine. În momentul în care suntem dominați de frică și îngrijorare, ne contractăm, suntem ușor de manipulat și arătăm ca în cea de-a doua imagine.

Știați că în ciuda faptului că atât creierul, cât și inima primesc informații, inima le primește înaintea creierului?!

Și asta nu e tot, și mai surprinzător este faptul că inima are un câmp energetic mai mare de 100 de ori decât al creierului și un câmp magnetic de 5000 de ori mai mare decât al creierului!!! – S-a demonstrat științific. (Puteți verifica în link-urile de la finalul articolului.)

Ca să nu deviez prea mult de la subiect, scopul acestui articol este de a ne reaminti că în ciuda circumstanțelor, nu trebuie să permitem să renunțăm la pacea noastră interioară (deși, după cum spuneam încă de la început, acest lucru nu e întotdeauna simplu).


 ”Orice acțiune este fie o expresie a iubirii, fie un apel la iubire.” 
(Marianne Williamson)

Să facem un exercițiu conștient din asta și să nu-i lăsăm să ne fure și pacea interioară... :)
Da, știu... o să mă mai enervez din când în când, dar de fiecare dată voi alege să caut și să aleg pacea și lumina din inima mea.

Căci cu pace și cu lumină sunt convinsă că putem reuși!

A reușit Gandhi să învingă Imperiul Britanic prin non-violență, la noi situația e mai puțin dramatică zic eu...

Nu mai țin minte unde am auzit expresia asta, dar îmi place mult și v-o împărtășesc:
Be the light!
Share the light!

Fii lumină! Și dă-o mai departe!
P.S. - Despre inteligența inimii:
Creierul primește mai multe informații de la inimă decât invers. Incredibil, nu-i așa?!
Există o comunicare între inimă și creier, însă inima procesează informația independent de creier.
Informația ajunge mai întâi la inimă , după care aceasta în interval de maxim 7 secunde o transmite la creier, creierul transmițând mai departe ordinele către organe.

Mai multe informații găsiți aici:
The Energetic Heart: Bioelectromagnetic Communication Within and Between People


Comments

V-a plăcut și...

Seminar „Îndrăznește să visezi! E viața ta!”

Dacă ai ști că mai ai doar câteva zile de trăit și ai privi în urmă, ai fi mulțumit/ă de viața ta?
Care ar fi cel mai mare regret al tău? Ce ți-ai dori să fi făcut, dar nu ai reușit încă?
Bronnie Ware, o asistentă din Australia a scris chiar o carte pe această temă. Ea a descoperit că sunt 5 mari regrete pe care le avem la sfârșitul vieții, pe care le voi rezuma astfel:
Îmi doresc să fi avut curajul să-mi trăiesc viaţa aşa cum vroiam eu, nu cum au vrut alţii s-o trăiesc. Îmi doresc s-mi fi permis să fiu mai fericit/ă.
În acest seminar vom vorbi despre o temă foarte dragă mie, despre cât de importante sunt visele în viața noastră, despre faptul că ele ne dau energia să realizăm lucruri la care nici nu ne-am fi gândit sau nu credeam că sunt posibile și ne umplu viața de bucuria împlinirii.
Vom vorbi despre cele mai comune scuze pe care le folosim să ne auto-sabotăm în a ne atinge adevăratul potențial și a ne urma visele. Și cum putem depăși și înlătura aceste scuze.
În afară de vise, vom ma…

Ai încredere! Cineva, acolo sus, te iubește

Ce-ai face dacă ai avea mai multă încredere? (Careeste acel lucru pe care îți dorești să îl faci, dar din cauza lipsei de încredere nu ai îndrăznit?)
Cred că nimic nu contează mai mult decât abilitatea de a vedea lumea prin proprii tăi ochi. Stabilitatea pe care nu o putem găsi în lumea exterioară (din cauza agitației, multitudinii de informații cu care suntem bombardați neîncetat și a vitezei amețitoare cu care se petrec lucrurile) trebuie să ne-o creăm noi înșine, în interior, prin iubire de sine și prin încredere (în sine și în Dumnezeu).
Deși nu prea ne punem problema, încrederea în sine are un mare impact asupra vieții noastre (personale, profesionale), asupra relațiilor cu cei din jur, precum și a fericirii personale.
Puterea încrederii în propria persoană este mai mult decât un sentiment, este un element de motivare și inspiră modul în care te comporți. Pentru că dacă ai încredere în modul tău de a gândi și în raționamentele tale, există șanse mai mari să acționezi și să faci …

I get more clarity everyday!

Am din ce în ce mai multă claritate în gândire!