Treceți la conținutul principal

”Nu am timp pentru o criză națională”

Art illustration by Cristina Ion.
Săptămâna trecută am ascultat conferința lui Marianne Williamson (care este transmisă și online).
Nu mai făcusem asta de multă vreme, dar am simțit că mi-ar fi de folos și pot spune că a fost o alegere foarte inspirată! În afară de faptul că mă liniștește să o ascult (pentru mine este un fel de balsam pentru suflet, de cele mai multe ori), în plus, mi-am primit și răspunsuri la unele întrebări ce mă frământau în ultima vreme.

Iată ideea care mi-a plăcut cel mai mult din toată conferința:

(Probabil unii dintre voi știți că în America au și ei problemele lor.)
În decursul unui important eveniment, care a avut loc la New York acum două săptămâni, o participantă i-a spus:
- Dar eu nu am timp pentru o criză națională! Am visele mele! Am atât de multe lucruri de făcut în acest moment... etc.

Marianne i-a răspuns:
- Când privești viața din punct de vedere spiritual, în momentul în care ceva foarte important/ colosal se întâmplă în viața ta, sau în țara ta, sau pe planetă și tu nu iei atitudine și nu faci nimic în privința asta, atunci poți fi sigură că nici visele tale nu au cum să se împlinească.

Și are perfectă dreptate. Dacă totul se duce de râpă, ce vise poți să-ți împlinești?!...
Nu toate evenimentele se încadrează în agenda noastră zilnică, conform planului nostru (cincinal eventual), însă trebuie să luăm lucrurile așa cum sunt (așa cum vin), să gândim în perspectivă și să luăm atitudine, să facem ceva (fiecare ce poate și cât poate) pentru că nu pică nimic din cer, iar apoi ne trezim cu niște rezultate din astea dezastruoase (gen alegerile din noiembrie, în cazul de față).

Dacă nu noi... atunci cine?! Dacă nu acum... atunci când?!

Noi am luat de-a gata democrația (așa cum era ea, mai șchiopătândă... mai șontâcă). Și de aceea se întâmplă acum ce se întâmplă. Cred totuși că, măcar în al 12-lea ceas, putem lua atitudine. Și, în același timp, am speranța că la următoarele alegeri, o să ne depășim starea de apatie (am auzit fel de fel de scuze cu privire la ”neparticipare”)... și vom ieși la vot! Toți!


P.S. - Cred că ar fi cazul să-ți faci timp pentru o criză națională, pentru că altfel s-ar putea să ai tot timpul să-ți trăiești viața dorind să o fi făcut!


Marianne Williamson este un conferențiar recunoscut internațional, activistă pentru pace și autoare de cărți bestseller, dintre care cele mai importante sunt: „A return to love”(Întoarcerea la iubire), „Everyday Grace”(Grația de fiecare zi), „The Gift of Change”(Darul schimbării). Printre alte lucrări, Williamson a organizat multe acte de caritate în America (unde trăiește), pentru oameni cu boli fatale (a fondat proiectul Angel Food, în Los Angeles). A pus totodată bazele campaniei în vederea formării unui Departament American pentru Pace.

Dacă doriți să vă înscrieți la conferințele ei săptămânale, o puteți face aici: http://marianne.com/livestream-tuesdays/


Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Nu te părăsi pe tine!

”Semnalele iubirii de sine ni se citesc în microexpresiile pe care le afișăm inconștient pe față. (De multe ori, cel din fața noastră reacționează la aceste microexpresii și este o oglindă pentru nivelul de iubire pe care îl avem față de noi înșine și față de lume). Însă cel mai bun cântar al iubirii de sine nu este dat de microexpresii, ci există atunci când TU TE IUBEȘTI chiar dacă NU PRIMEȘTI NIMIC DIN EXTERIOR : ceilalți nu te iubesc/ nu te ascultă/ nu te respectă/ nu te susțin/ nu sunt generoși cu tine. Este foarte important ca tu să nu te superi pe ei și nici pe tine.  Ei atâta pot și ei atât înțeleg. Iar tu poți să nu te părăsești pe tine.” ~ Robert George Buliga ~

Elena's Bookclub - ”De vorbă cu Ana Aslan”

Recomandarea de carte din această lună este ” De vorbă cu Ana Aslan ” interviu consemnat de Valentin Lipatti.  Această cărticică se găsește destul de greu în librării, dar atunci când o găsiți cu siguranță merită să o achiziționați, pentru că paginile ei ascund nu numai o româncă de talie mondială, o personalitate de top a lumii medicale internaționale, ci și multă înțelepciune, principii sănătoase de viață, precum credința, frumosul, integritatea, educația. Principii pe care le regăsim din ce în ce mai rar în ziua de azi, dar pe care dacă le-am alege în continuare să ne ghideze, ne-ar ajuta să ducem o viață plină de sens și de frumos. Interviul din această carte este structurat în trei părți, acesta fiind numărul întrevederilor dintre Valentin Lipatti și Ana Aslan, întrevederi care au avut loc în prima jumătate a anilor ’80 și s-au desfășurat la Institutul de Geriatrie și Gerontologie din București, precum și la locuința Anei Aslan, din Capitală. Deși prima parte este puțin mai tehnic

Elena's Bookclub - ”Despre omul frumos”

  Recomandarea de carte din această lună este ” Despre omul frumos ” de Dan Puric , o carte specială, care te provoacă la reflecție. ” Despre omul frumos ” este o colecție de povești, amintiri și interviuri cu și despre frumusețea interioară omului și a neamului românesc. Autorul ne atrage atenția că ” Lucrul cel mai important, în epoca pe care o trăim, este să avem capacitatea să recunoaștem Omul Frumos ”; mai ales acum când ” Omul Frumos nu mai este la modă. La modă este omul util, la modă este omul eficient. ” El ne îndrumă să descoperim sau să redescoperim trăsăturile omului frumos, prezentate cu măiestrie în cele 16 povestiri din această carte, în care adună subtile nuanțe ale frumosului și ne invită să le explorăm.  De asemenea, Dan Puric ne demonstrează că omul frumos poate fi găsit oriunde, în orice mediu. Este inutil să subliniem faptul că fiecare individ posedă un element care îi conferă frumusețe. Întrebarea este, alegem să cultivăm aspectele urâte sau frumoase din noi? Citi