Skip to main content

3 întrebări


Într-o zi, la Socrate, marele filozof a venit o cunoștință, care era destul de agitat și care i-a spus:
- Socrate, trebuie să-ți vorbesc despre unul dintre discipolii tăi.
- Stai o clipă, ii răspunse Socrate. Înainte să-mi vorbești despre elevul meu, aș vrea să-mi răspunzi la 3 întrebări: Esti absolut sigur ca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat?"
- Nu, spuse omul. De fapt doar am auzit despre el.
- E-n regulă, zise Socrate. Așadar nu știi dacă este adevarat sau nu.Acum, te rog, să-mi răspunzi la cea de-a doua întrebare: Ceea ce vrei să-mi spui despre studentul meu este ceva de bine?"
- Nu, dimpotriva...
- Deci, spuse Socrate, vrei să-mi spui ceva de rău despre el, cu toate că nu ești sigur că este adevărat?...  Și a continuat cu cea de-a treia întrebare: Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu imi este de folos?
- Nu, nu chiar...
- Ei bine, a conchis Socrate, daca ceea ce vrei să-mi spui nu este nici adevărat, nici de bine, nici măcar de folos, atunci de ce să-mi mai spui?

Ce-ar fi să nu mai lăsăm negativitatea celor din jur să ne tragă în jos?!... Iar aceasta este chiar o metodă simplă de selectare a ceea ce lăsăm să ne influențeze, 3 întrebări:
1. Este adevarat?
2. E de bine?
3. Este util?

Surse: www.empower.ro + photo

Comments

V-a plăcut și...

Follow your heart and intuition!

* Your time is limited, so don't waste it living someone else's life!

* Don't let the noise of others' opinions drown out your own inner voice!

* Have the courage to follow your heart and intuition!!! They somehow already know what you trully want to become.

* Stay hungry! Stay foolish!

Dumnezeu vrea ca tu să fii fericit/ă

Te-ai gândit vreodată că iubirea și acceptarea este tot ceea ce avem nevoie pe această lume?... Da, tot ce avem nevoie este iubire și acceptare. Însă noi ne refuzăm nouă înșine acestea și implicit, apoi, le refuzăm și celor din jur.
Te-ai gândit vreodată că de fapt atunci când nu accepți ceva sau critici ceva la altceineva, faci asta pentru că de fapt nu accepți ceva la tine?!... Și, implicit, când cineva critică sau condamnă ceva la tine, de fapt, nu are o problemă cu tine, ci cu el însuși/ ea însăși?... Sună mai simplu decât este (în teorie este întotdeauna mai ușor decât în practică), însă este și eliberator, deoarece, cu puțin exercițiu, dacă îți impui să îți aduci aminte și conștiezi că atunci când cineva te judecă și te condamnă, de fapt, nu are o problemă cu tine, ci cu el, deja nu te mai ”consumi” atât și, în cele din urmă, ajungi să nu te mai lași afectat și, poate, chiar să ai compasiune pentru persoana respectivă.
Așa că... ține minte că atunci când nu-ți place ceva l…

Gregg Braden: Emoțiile pot modifica ADN-ul