Skip to main content

Iubirea ta începe cu tine


Cu toții am auzit îndemnul ”Iubește-l pe aproapele tău”, din păcate, ce nu prea am auzit, sau nu am reținut, sau nu am înțeles este continuarea... „ca pe tine însuți”.
”Iubește-l pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Matei 22,39)

Singurele lucruri de care avem nevoie pe această lume sunt: iubirea și acceptarea. Însă cum, prea adesea, noi ne refuzăm nouă înșine acestea, nu avem de unde să le oferim mai departe celor dragi. Ai observat că tu ești cel care condamni cel mai aspru?!... Că te critici cel mai sever?!...

Întrebare:
”Dacă cineva/ un prieten ți-ar vorbi așa cum îți vorbești tu ție, l-ai mai considera prieten?... Ai mai continua să stai de vorbă cu el?”

Dacă tu duci lipsă de iubire și compasiune tu însuți, cum este posibil să oferi iubire și compasiune altcuiva?!...Poți să dai ceva ce nu ai?

În acest seminar vom vorbi despre inimă, emoții și sentimente.

Vom vedea de ce este necesar să ne iubim pe noi înșine și vom conștientiza că merităm să fim iubiți doar pentru simplul fapt că existăm, că suntem. Vom înțelege că fiecare este unic și valoros în felul său.

Vom vedea până unde este iubire de sine și de unde începe egoismul. De ce este sănătos să stabilim ”granițe” cu cei din jur și de ce este important să spunem NU. Și cum putem face asta.

Vom vindeca o parte din durerile pe care le purtăm în suflet.

Să ai compasiune și iubire față de tine nu este egoist, este absolut necesar! Pentru că altfel nu vei avea de unde să oferi iubire și compasiune (pentru că vei fi plin de frustrări și resentimente).
  
Investiția ta pentru acest seminar: 60 lei și 1h 30 min din timpul tău. Dacă plătești până la data de 20 februarie, investiția ta este de numai 45 lei.
Șomerii și studenții beneficiaza de reducere 50% (30 lei).

GARANTIE 100% + Rugăminte
Dacă în decurs de 30 min îți dai seama că nu rezonezi cu ce am să vă împărtășesc, te rog să ne spui și îți vei recupera integral investiția.

Locație
Hotel ”Dunărea” – Sala Business”
Str. Domnească, Nr. 13 (la intersecție cu Str. Brăilei)

Pentru a te înscrie la acest seminar, te rog să completezi formularul de mai jos:

Comments

V-a plăcut și...

”Îți dai seama câte întâmplări și alegeri au trebuit să aibă loc... începând cu nașterea Universului... ca să se ajungă la crearea ta? Exact așa cum ești TU!?”

Lumina este totul

”Lumina ca și sunetul este ceva extraordinar. Pictorii încearcă să pună lumina pe pânză; fotografia încearcă să prindă lumina; există lumina unei singure lămpi într-o noapte întunecoasă sau lumina care se află pe fața altuia, lumina care se află înapoia ochilor. Lumina pe care o văd ochii nu este lumina de pe apă; această lumină este atât de deosebită, atât de vastă încât nu poate intra în câmpul îngust al ochiului. Această lumină, ca și sunetul, se mișcă la nesfârșit, - înăuntru și în afară – ca și fluxul și reflexul mării. Și dacă stai foarte liniștit, tu mergi cu ea, dar nu în închipuire sau senzorial; mergi cu ea fără să știi, în afara măsurii timpului.
Frumusețea acestei lumini, ca și a iubirii, este de a nu putea fi atinsă, de a nu putea fi pusă în cuvânt. Însă ea era acolo – în umbră, în spațiul deschis, în casă, în fereastra de peste drum, și în râsul acelor copii. Fără lumina aceea, ceea ce vedeți este cu totul neînsemnat, căci lumina este totul.” (J. Krishnamurti)

Noi suntem deja una cu Dumnezeu

În povestea lui Adam și a Evei se vorbește de un șarpe care trăia în Arborele Cunoașterii. Acesta era un înger căzut care le transmitea celor care doreau să îl asculte mesaje distorsionate. Biblia îl numește Prințul Mincinoșilor. Șarpele le-a spus oamenilor încă inocenți: - Vreți să fiți la fel ca Dumnezeu?
Întrebarea părea simplă, dar ascundea o capcană. Dacă oamenii i-ar fi răspuns: - Nu, mulțumesc. Noi suntem deja una cu Dumnezeu. ei ar fi continuat să trăiască în Paradis. 
Din păcate, ei i-au răspuns: - Da, dorim să fim la fel ca Dumnezeu. Ei nu au sesizat minciuna. Au mâncat din fructele copacului, au înghițit minciuna, și astfel au murit.
Lucrul care i-a determinat să mănânce din fructe fără a sesiza minciuna a fost îndoiala. Înainte să cunoască îndoiala, ei nu dețineau nici un fel de cunoaștere. Oamenii trăiau în mod direct adevărul din fața lor. După ce au acceptat minciuna, ei nu au mai crezut că sunt una cu Dumnezeu. Începând din acel moment, ei au început să-L caute pe Dumnezeu. A…