Skip to main content

Suntem iubiți


Rândurile de mai jos le-am scris în agendă într-o dimineață răcoroasă de noiembrie, în timp ce așteptam, pe o bancă de la Păpădie. Și deși acest moment m-a mișcat profund și m-a marcat în același timp, de-abia în acest moment am simțit imboldul de a le da mai departe...

După cum spuneam... într-o dimineață de noiembrie, destul de răcoroasă... stăteam pe o bancă din apropiere de la Păpădie... și... uitându-mă în sus pentru a putea cuprinde din priviri întreg monumentul ridicat pe locul vechii biserici: cruce, cădelniță etc – îmi dau seama că...  în locul în care mă aflu se ridica odinioară o biserică... realizez că de fapt sunt într-o biserică... (căci, cu siguranță, fiind atât de aproape de monument, locul unde se află în prezent respectiva bancă, odinioară făcea parte din biserică. Și ce nume frumos avea... Biserica Sfânta Sofia... sofia (σοφία) în limba greacă, de unde provine, înseamnă înțelepciune).

Mergând mai departe pe firul gândirii, îmi dau seama, o dată în plus, îmi este mai clar ca niciodată, că oriunde m-aș afla, sunt în casa lui Dumnezeu.

Noi toți... ne aflăm... în orice moment... în casa lui Dumnezeu.

Nu avem nevoie de un loc anume... Întregul Pământ este Casa Lui pentru noi. Și ar trebui să avem acel sentiment de reverență*, pe care uneori îl întâlnim într-un locaș sfânt, oriunde ne-am afla. Pentru că întreg Pământul este sfânt. Și ar trebui să-l prețuim mai mult! Și să-l protejăm mai mult!

Suntem atât de iubiți... de binecuvântați... în fiecare moment al vieții noastre! Și de multe ori nici nu ne dăm seama...

Ce ar fi să fim un pic mai recunoscători?!... Să mulțumim un pic mai des pentru micile (și marile) bucurii din viața noastră?!...


*reverență = Respect, venerație, considerație, stimă.

Comments

V-a plăcut și...

Seminar „Îndrăznește să visezi! E viața ta!”

Dacă ai ști că mai ai doar câteva zile de trăit și ai privi în urmă, ai fi mulțumit/ă de viața ta?
Care ar fi cel mai mare regret al tău? Ce ți-ai dori să fi făcut, dar nu ai reușit încă?
Bronnie Ware, o asistentă din Australia a scris chiar o carte pe această temă. Ea a descoperit că sunt 5 mari regrete pe care le avem la sfârșitul vieții, pe care le voi rezuma astfel:
Îmi doresc să fi avut curajul să-mi trăiesc viaţa aşa cum vroiam eu, nu cum au vrut alţii s-o trăiesc. Îmi doresc s-mi fi permis să fiu mai fericit/ă.
În acest seminar vom vorbi despre o temă foarte dragă mie, despre cât de importante sunt visele în viața noastră, despre faptul că ele ne dau energia să realizăm lucruri la care nici nu ne-am fi gândit sau nu credeam că sunt posibile și ne umplu viața de bucuria împlinirii.
Vom vorbi despre cele mai comune scuze pe care le folosim să ne auto-sabotăm în a ne atinge adevăratul potențial și a ne urma visele. Și cum putem depăși și înlătura aceste scuze.
În afară de vise, vom ma…

Trăiește pentru fiecare zi

”Nu mai trăi pentru weekend, trăiește pentru fiecare zi a săptămânii.” (Richard Branson)

Ce am învățat de la concertul Scorpions?

Săptămâna trecută am avut parte de o mult dorită și necesară ieșire din cotidian: am fost la concertul Scorpions la București.

Mă așteptam să fie fain, dar mă bucur să pot spune că mi-a depășit așteptările. În afară de muzica bună, acest concert a venit la pachet cu niște reflecții importante și confirmări cu privire la ceea ce înseamnă succes și a-ți trăi viața în termenii tăi, lecții esențiale dacă vrei să trăiești o viață plină de sens.
Să încep cu începutul: Înclin să cred că toată lumea știe cine este ”Scorpions” și probabil multora le plac melodiile lor, mai ales baladele care au un mesaj foarte puternic și o linie melodică foarte faină. În ciuda faptului că îmi place ”Scorpions”, nu pt spune că sunt un mare fan (chestia asta cu fanii înrăiți pur și simplu nu mă caracterizează, la mine există doar lucruri și oameni pe care fie îi apreciez, fie îmi plac foarte mult... dar fără a călca pe picioare sau în picioare pe nimeni pentru asta J). Deși cei de la ”Scorpions” sunt oameni cu …