Skip to main content

Ce am învățat de la concertul Scorpions?

Săptămâna trecută am avut parte de o mult dorită și necesară ieșire din cotidian: am fost la concertul Scorpions la București.

Mă așteptam să fie fain, dar mă bucur să pot spune că mi-a depășit așteptările.
În afară de muzica bună, acest concert a venit la pachet cu niște reflecții importante și confirmări cu privire la ceea ce înseamnă succes și a-ți trăi viața în termenii tăi, lecții esențiale dacă vrei să trăiești o viață plină de sens.
Să încep cu începutul:
Înclin să cred că toată lumea știe cine este ”Scorpions” și probabil multora le plac melodiile lor, mai ales baladele care au un mesaj foarte puternic și o linie melodică foarte faină. În ciuda faptului că îmi place ”Scorpions”, nu pt spune că sunt un mare fan (chestia asta cu fanii înrăiți pur și simplu nu mă caracterizează, la mine există doar lucruri și oameni pe care fie îi apreciez, fie îmi plac foarte mult... dar fără a călca pe picioare sau în picioare pe nimeni pentru asta J).
Deși cei de la ”Scorpions” sunt oameni cu mult trecuți peste 50 de ani (ceea ce nu realizasem înainte de concert, imaginea mea despre ei fiind cea din ”Wind of Change” sau ”White Dove”, care au fost filmate cu vreo 20 de ani în urmă...), nu s-au dezmințit, și au cântat aproape 2 ore fără întrerupere și fără să plictisească. De fapt prima oră nici nu ne-am dat seama când a trecut, puteai să juri că nu au trecut mai mult de un sfert de oră de când începuseră să cânte.

Oamenii au valoare și oferă valoare, nu există nici o urmă de îndoială în privința asta.
Își respectă publicul, își respectă meseria și nu fac rabat de la calitate, dând dovadă de mare profesionalism. Nici nu ar fi fost atât de recunoscuți și de îndrăgiți (cu alte cuvinte nu ar fiavut atâta succes), dacă lucrurile ar fi stat altfel.

Si te întrebi...  cum este oare posibil?!...
Nu-mi dădusem seama înante de concert, dar oamenii ăștia sunt împreună de 53 de ani!!!... Da, ai citit bine: sunt împreună de peste 50 de ani!!!

Iar întrebarea îmi revine obsesiv în minte:
- Cum e posibil?!...
Sunt sigură că nu a fost ușor, dar uite că oamenii strâng zeci de mii de spectatori și după 50 de ani.

Și-ți rulează în minte tot felul de idei... se ridică semne de întrebare... ba chiar și de mirare... te ”minunezi”... și pe bună dreptate.
Însă la final, un lucru este cert:
Oamenii au valori și calități umane de nezdruncinat, cum ar fi prietenia, loialitatea, integritatea, dedicația, răbdarea. O pasiune infinită pentru muzică. Iubire și respect pentru publicul lor. (Apropo, spre deosebire de alte ”vedete”, știau că se află în România, au spus câteva cuvinte în românește, au afișat steagul românesc și la începutul și la sfârșitul spectacolului.) Mă gândesc că, pe lângă toate astea, au și multă recunoștință pentru că fac ceea ce fac: muzică!
Pentru că altfel nu cred că ar fi fost posibil să reziste tot acest timp. Ai nevoie de ancore puternice pentru a reuși, mai ales în lumea lor, unde mulți au probleme legate de orgoliu, mândrie, faimă, bani.

Mi se pare ireal!
Oamenii ăștia au iubit atât de mult muzica, încât au trecut peste toate celelalte! Au găsit o cale. Și mi se confirmă o dată în plus cât de important este în viață să faci ceea ce iubești. Să-ți urmezi visul! Să faci ceea ce faci cu pasiune.

Oamenii sunt atemporali, atât prin melodiile și mesajele pe care le creează și le transmit, cât și prin faptul că în ciuda greutăților cu care s-au confruntat într-o Germanie postbelică, au reușit să transcendă frica și ura de după cel de-al II-lea Război Mondial. Și au reușit să-și facă lumea și viața frumoasă, ceea ce este cu atât mai remarcabil!


Căteva concluzii (lecții de pus în practică) ar fi următoarele:

1. Totul depinde de tine! De mine! De fiecare în parte!
Cum spun deseori: nu este ușor, dar se merită!

2. Urmează-ți visul!
Habar nu ai unde poți fi peste 50 de ani... :)

3. Fiecare se află aici cu un rost!

4. Nu te mai compara!
Ce ar fi fost dacă cei de la Scorpions s-ar fi gândit că există deja suficiente formații rock, astfel încăt nu are rost să se mai apuce și ei să cânte. Lumea ar fi fost mult mai ”săracă” fără ei!

5. Fă ceea ce faci din toată inima! (din iubire!)
Pentru că ceea ce faci ar trebui să fie expresia iubirii în lume (oricât de mic și neimportant ți-ar putea părea lucrul pe care îl faci).
Noi pentru asta am venit aici, de fapt: Să fim expresia iubirii în lume!

. . . . . .

Comments

V-a plăcut și...

IKIGAI – Tu ce vrei să fii când ai să crești mare?

Seminar exclusiv pentru studenți {gratuit}


”Unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le poți face oamenilor este permisiunea și încurajarea de a visa, de a fi ei înșiși și, cel mai important, de a-și trăi viața cu pasiune, așa cum își doresc.”  (Keith Abraham)
Acest seminar se adresează studenților care doresc să evolueze personal sau profesional, care au sau își doresc să aibă un ideal, care au o motivație, precum și celor care își caută o motivație în viață, celor care doresc să-și depășească condiția actuală, celor care doresc să se descopere sau să descopere ce-și doresc în viață.
În acest seminar vom vorbi despre subiecte precum: - imaginea de sine și stima de sine; - tipuri de personalitate; - aptitudini, abilități și deprinderi; - interese și valori; - obiective și obiceiuri; - importanța perspectivei și puterea persistenței; - vise și pasiuni.

* Dacă ești dispus să-ți schimbi modul de a gândi, tu îți poți schimba întreaga viață. * (Louise Hay)

Locația
Str. Brăilei, Nr. 165A, Et. 1 (Clăd…

Cărți pe care le recomand din toată inima

******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Dumnezeu vrea ca tu să fii fericit/ă

Te-ai gândit vreodată că iubirea și acceptarea este tot ceea ce avem nevoie pe această lume?... Da, tot ce avem nevoie este iubire și acceptare. Însă noi ne refuzăm nouă înșine acestea și implicit, apoi, le refuzăm și celor din jur.
Te-ai gândit vreodată că de fapt atunci când nu accepți ceva sau critici ceva la altceineva, faci asta pentru că de fapt nu accepți ceva la tine?!... Și, implicit, când cineva critică sau condamnă ceva la tine, de fapt, nu are o problemă cu tine, ci cu el însuși/ ea însăși?... Sună mai simplu decât este (în teorie este întotdeauna mai ușor decât în practică), însă este și eliberator, deoarece, cu puțin exercițiu, dacă îți impui să îți aduci aminte și conștiezi că atunci când cineva te judecă și te condamnă, de fapt, nu are o problemă cu tine, ci cu el, deja nu te mai ”consumi” atât și, în cele din urmă, ajungi să nu te mai lași afectat și, poate, chiar să ai compasiune pentru persoana respectivă.
Așa că... ține minte că atunci când nu-ți place ceva l…