Treceți la conținutul principal

Să ai un an așa cum îți dorești!



La mulți ani! Noul An să fie așa cum îți dorești!

Apropo, tu cum îți dorești să fie anul 2019? Te-ai gândit măcar?... Știu, știu... toți ne dorim să fie un an mai bun! Eventual un an mai bun decât cel care a trecut... cu sănătate... cu bucurii... cu împliniri... etc. etc.

Ok... mai bun, mai bun... dar mai bun cum? Concret. Te-ai gândit?... Eu înclin să cred că nu, pentru că de cele mai multe ori ne mulțumim cu noțiunea abstractă de ”mai bun” și, de fapt, habar nu avem ce înseamnă asta în mod concret.

- Tu cum vrei să te simți în 2019? (Și, te rog, nu răspunde”bine”, căci este un termen la fel de vag pe care îl folosim încă și mai des.)
Eu de exemplu, în 2019 vreau să simt încă și mai multă recunoștință. Vreau să simt bucurie... liniște sufletească... împlinire... etc. Acum e rândul tău să răspunzi la întrebare.

- Tu ce vrei să faci în 2019?
Nu e nevoie să fie lucruri extraordinare, începe cu lucruri mici, cu lucrurile pe care le iei de-a gata, cu lucrurile mărunte pe lângă care treci fără să le observi.
De exemplu, eu îmi doresc să citesc mai mult. Să mă bucur mai mult de lucrurile mărunte. Îmi doresc să încep un proiect nou și să finalizez un altul. Îmi doresc să-mi instalez câteva obiceiuri noi. Și ar mai fi și altele. Tu ce-ți dorești să faci în 2019?

Acordă-ți câteva momente și răspunde la aceste întrebări. Pentru că dacă ai mai multă claritate și cu cât ai mai multă claritate, cu atât îți va fi mai ușor să treci la acțiune.


Iar dacă îți dorești mai mult, pe 26 ianuarie 2019 voi susține workshop-ul ”Viața e frumoasă!”, mai multe detalii găsești aici.

Îmi place să văd acest workshop ca un punct de cotitură în viață, pentru că în momentul în care conștientizezi ce este cu adevărat important pentru tine și-ți stabilești prioritățile, ai mai multe șanse să ajungi acolo unde îți dorești. Iar acest workshop este pentru tine fie că știi ce îți dorești de la anul care tocmai a început, fie că nu. În cele 4.30 ore pe care le vom petrece împreună, vom răspunde la întrebări importante nu numai pentru acest an, ci pentru întreaga viață în ansamblul ei. Vom face introspecții, vom avea revelații, vom face bilanțuri și vom stabili ce vrem să facem de acum înainte. Vom conștientiza cum vrem, de fapt, să arate viața noastră.
Iar la final ne vom juca puțin în timp ce vom realiza Panoul cu Obiective (Vision Board) pe anul 2019. Acest workshop este poate primul pas – conștient – din restul călătoriei tale.

Viața trebuie trăită pas cu pas, pentru că adevărata bucurie a vieții este călătoria în sine.

Te aștept cu drag la workshop!



Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Nu te părăsi pe tine!

”Semnalele iubirii de sine ni se citesc în microexpresiile pe care le afișăm inconștient pe față. (De multe ori, cel din fața noastră reacționează la aceste microexpresii și este o oglindă pentru nivelul de iubire pe care îl avem față de noi înșine și față de lume). Însă cel mai bun cântar al iubirii de sine nu este dat de microexpresii, ci există atunci când TU TE IUBEȘTI chiar dacă NU PRIMEȘTI NIMIC DIN EXTERIOR : ceilalți nu te iubesc/ nu te ascultă/ nu te respectă/ nu te susțin/ nu sunt generoși cu tine. Este foarte important ca tu să nu te superi pe ei și nici pe tine.  Ei atâta pot și ei atât înțeleg. Iar tu poți să nu te părăsești pe tine.” ~ Robert George Buliga ~

Elena's Bookclub - ”De vorbă cu Ana Aslan”

Recomandarea de carte din această lună este ” De vorbă cu Ana Aslan ” interviu consemnat de Valentin Lipatti.  Această cărticică se găsește destul de greu în librării, dar atunci când o găsiți cu siguranță merită să o achiziționați, pentru că paginile ei ascund nu numai o româncă de talie mondială, o personalitate de top a lumii medicale internaționale, ci și multă înțelepciune, principii sănătoase de viață, precum credința, frumosul, integritatea, educația. Principii pe care le regăsim din ce în ce mai rar în ziua de azi, dar pe care dacă le-am alege în continuare să ne ghideze, ne-ar ajuta să ducem o viață plină de sens și de frumos. Interviul din această carte este structurat în trei părți, acesta fiind numărul întrevederilor dintre Valentin Lipatti și Ana Aslan, întrevederi care au avut loc în prima jumătate a anilor ’80 și s-au desfășurat la Institutul de Geriatrie și Gerontologie din București, precum și la locuința Anei Aslan, din Capitală. Deși prima parte este puțin mai tehnic

Elena's Bookclub - ”Despre omul frumos”

  Recomandarea de carte din această lună este ” Despre omul frumos ” de Dan Puric , o carte specială, care te provoacă la reflecție. ” Despre omul frumos ” este o colecție de povești, amintiri și interviuri cu și despre frumusețea interioară omului și a neamului românesc. Autorul ne atrage atenția că ” Lucrul cel mai important, în epoca pe care o trăim, este să avem capacitatea să recunoaștem Omul Frumos ”; mai ales acum când ” Omul Frumos nu mai este la modă. La modă este omul util, la modă este omul eficient. ” El ne îndrumă să descoperim sau să redescoperim trăsăturile omului frumos, prezentate cu măiestrie în cele 16 povestiri din această carte, în care adună subtile nuanțe ale frumosului și ne invită să le explorăm.  De asemenea, Dan Puric ne demonstrează că omul frumos poate fi găsit oriunde, în orice mediu. Este inutil să subliniem faptul că fiecare individ posedă un element care îi conferă frumusețe. Întrebarea este, alegem să cultivăm aspectele urâte sau frumoase din noi? Citi