Treceți la conținutul principal

Elena's Bookclub - ”Liniștea vorbește”

 

Recomandarea de carte din această lună este ”Liniștea vorbește” de Eckhart Tolle.

După cum spunea însuși autorul ”Această carte poate fi considerată o adaptare pentru zilele noastre a celei mai vechi forme de învățătură spirituală.

Îngăduie cărții să-și îndeplinească menirea, să te trezească și să te scoată la lumină departe de cărările bătătorite ale gândirii tale repetitive și condiționate.”


Liniștea vorbește” este o carte care te îmbogățește, un ghid care explorează perspectivele adânci ale liniștii interioare și conștienței, oferind o perspectivă mai profundă și mai înțeleaptă asupra vieții, puterea liniștii fiind o stare esențială care se manifestă doar în prezent.

Liniștea interioară nu este doar absența zgomotului exterior, ci și o starea de conștiență profundă și trează, fundamentală pentru a ajunge la o mai mare înțelegere a sinelui, lumii înconjurătoare și a vieții, oferind cititorului un cadru în care poate contempla și medita asupra unor aspecte profunde ale existenței umane.


Eckhart Tolle (n. 16 februarie 1948) este considerat unul dintre cei mai originali şi mai inspiraţi călăuzitori spirituali ai timpului nostru. Învăţăturile sale transmit un mesaj simplu şi în acelaşi timp profund, cu claritatea şi simplitatea vechilor maeştri spirituali. Eckhart Tolle nu s a aliniat niciunei tradiţii sau religii, dar nici nu a respins vreuna.


Din introducere:

Un adevărat maestru spiritual nu are ce să predea, în sensul convențional al cuvântului, şi nu are ce să îți adauge sau să îți ofere, cum ar fi noi informații, credințe şi reguli de conduită. Singura menire a unui învăţător este să te ajute să înlături tot ceea ce te desparte de ade- vărata ta fiinţă şi de ceea ce deja ştii. Maestrul spiritual te ajută să-ți descoperi acea dimensiune din adâncul ființei tale, liniştea. […]

Esenţa acestei cărți nu rezidă în cuvinte, ci în tine însuți. [...]

Transformarea conștiinței umane nu mai este un lux pe care și-l pot permite numai câteva persoane izolate, ci o necesitate. În mod paradoxal, lucrurile se înrăutățesc și se îmbunătățesc în același timp, deși răul este mai evident întrucât face mai mult ”zgomot”.


Fragmente din carte:

*„Uită-te la un copac, la o floare, la o plantă. Lasă-ți conștiința să se odihnească privindu-le. Cât de liniștite sunt, cât de adânc înrădăcinate în existență. Dă-i voie naturii să te învețe ce este liniștea”.


*Tăcerea și pacea sunt esențiale ființei tale.


*Când pierzi contactul cu tine însuți, te pierzi în lume.


*Tu ești acea conștiință deghizată în forma unei persoane.


*Inteligența adevărată funcționează în tăcere. Liniștea este locul unde se găsesc creativitatea și soluțiile la probleme.


*Când te uiți la un copac și îi percepi liniștea, devii și tu liniștit. Stabilești un raport cât se poate de profund. Te simți una cu orice lucru pe care îl percepi în și prin liniște. Sentimentul că ești una cu tot ce există pe lume înseamnă iubirea adevărată.


*Dogmele sunt închisori conceptuale colective.


*Nu înseamnă să nu mai gândim deloc, ci pur și simplu să nu ne mai identificăm cu gândirea.

Încă mai abordezi acest moment ca și cum ar fi un obstacol pe care trebuie să-l depășești? Simți că există o clipă în viitor la care vrei să ajungi și care e mai importantă?


*Clipa Acum este singurul loc în care poate fi găsită viața.


*Nu există lucruri sau evenimente izolate. Dacă treci de aparențe, toate lucrurile sunt interconectate, sunt părți ale totalității cosmosului care face posibilă forma aceste clipe.


* Când spui ”Da” lucrurilor care sunt, ești una cu puterea și inteligența Vieții însăși.


*În momentul în care atenția ta e concentrată în clipa Acum, realizezi că viața este sacră. Sacralitatea există în orice lucru pe care îl percepi atunci când tu ești prezent. Cu cât trăiești mai mult clipa Acum, cu atât mai mult simți bucuria simplă și totuși profundă a Ființei, precum și sacralitatea a tot ceea ce înseamnă viață.


*Eu nu sunt gândurile, emoțiile, percepțiile senzoriale și experiențele mele. Eu nu sunt conținutul vieții mele. Eu sunt viața. Eu sunt spațiul în care se întâmplă totul. Eu sunt conștiința. Eu sunt clipa Acum. Eu sunt.


Cartea ”Liniștea vorbește” de Eckhart Tolle poate fi cumpărată și online de aici.


Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Omul care a mutat un munte

A fost odată, în nordul Indiei, un om foarte sărac pe nume Dashrath , care pentru a-și întreține familia lucra cu ziua pământul pentru moșierii din satele învecinate. Munca era istovitoare, soarele arzător, iar pentru a face față oboselii, Phaguni, soția lui, îi aducea la prânz apă și merinde. În fiecare zi ea traversa muntele abrupt și accidentat, căci nu exista nici un drum care să lege satul lor de localitățile învecinate. Într-una din zile însă, Phaguni se împiedică de o piatră, scăpă din mână ulciorul cu apă, care se sparse, și alunecă câțiva metri, rănindu-se la picior. Își continuă drumul șchiopătând. Trecuseră câteva ore de la prânz, când Dashrath își văzu soția sosind cu lacrimi în ochi. Îngrijorat din cauza soției sale, luă în acel moment o decizie: ”Acest munte a distrus atâtea vase, a rănit atâția oameni, unii și-au pierdut chiar viața încercând să-l traverseze. Iar acum însăși soția mea este rănită. Chiar de-ar fi să-mi ia o viață întreagă, tot voi ciopli un drum în m

Există 4 tipuri de traume

Trauma este o energie căreia nu i s-a permis să se exprime într-un mod safe. (Lee Harris) Probabil cel mai simplu mod de a defini trauma este ”ceva ce ți s-a întâmplat, dar nu ai avut parte de sprijin, comunitate, resurse sau capacitate de a procesa pe deplin acea experiență emoțională la momentul respectiv, astfel încât aceasta rămâne blocată în corp, tocmai pentru că nu ai reușit să închizi acea buclă de sres emoțional.” Există 4 tipuri de traume pe care le putem experimenta: 1. Traume cu ”T” mare , acestea fiind lucrurile majore care ni s-au întâmplat și care au lăsat o amprentă profundă asupra noastră.  2. Traume cu ”t” mic - acestea sunt lucrurile mai mici care se întâmplă zilnic, dar se cumulează, și pe termen lung au un impact asupra sistemului nostru nervos, împiedicându-ne să avem bunăstare în viața noastră.  Pentru că fiecare este unic, iar unii dintre noi sunt mai sensibili decât alții, este posibil ca ceea ce reprezintă o traumă cu t mic pentru cineva să fie o traumă cu T

Elena's Bookclub - ”Conversații cu Dumnezeu”

Recomandarea de carte din această lună este ” Conversații cu Dumnezeu ” (vol. 1) de Neale Donald Walsch . Neale Donald Walsch nu se consideră un Mesia al unei noi religii, ci doar un om nemulțumit care, într-o zi, s-a așezat cu stiloul în mână și cu câteva întrebări grele în suflet și în timp ce își nota întrebările pentru Dumnezeu, a realizat că El îi răspunde. Rezultatul este o carte despre adevăruri eterne și accesibile tuturor. În acest volum, Neale Donald Walsch adresează întrebări legate de probleme personale: dragoste și credință, viață și moarte, bine și rău, prosperitate, natura adevărului spiritual și relația cu Dumnezeu. Din dialogul cu Divinitatea se desprind răspunsuri clare și ușor de înțeles. Primul volum din “ Conversații cu Dumnezeu ” marchează începutul unei serii de cărți care, de la publicarea sa în 1995, a schimbat milioane de vieți și, care și azi, inspiră cu aceeași putere oameni din întreaga lume. " Conversații cu Dumnezeu " este o carte care merită ci