Treceți la conținutul principal

Fii lumină!

Evenimentele din ultimele zile m-au determinat să scriu aceste rânduri...

Mi-am dat seama că încep să mă ”contract„ din ce în ce mai mult (voi explica într-o clipă la ce mă refer) și nu-mi place deloc acest fapt. Însă în unele momente este mai dificil decât în altele să-ți păstreze starea ta (de liniște de exemplu). Iar toată informația care ne ”bombardează” referitor la protestele din ultimele zile poate fi copleșitoare, chiar dacă mi-am stabilit de la bun început să nu mă las atrasă în această ”furtună”, din punct de vedere sufletesc. Adică să iau atitudine, dar fără a renunța la pacea mea interioară (atâta câtă este ea). Și a fost OK o vreme. Am reușit să fac asta.

Dar după un timp te ajunge oboseala atât fizică, cât și psihică (apropo eu prefer cu TOTUL ALT GEN de lectură decât cel din ultimă vreme, iar asta este numai una dintre cauze...), iar azi mi-am dat seama că încetul cu încetul inima mea începe să se închidă (pentru că este totuși prea multă prostie și răutate la mijloc... jocuri de culise... teorii ale conspirației... nesimțire crasă... etc. etc.)

Aș fi putut să bag capul în nisip ca struțul și să pretind că totul este OK, dar cei care mă cunosc mai bine știu că asta era practic imposibil. În același timp, totuși, nu sunt de acord să mă ”contract” pentru că ”ei” (voi folosi acest apelativ) tocmai asta își doresc, pentru că fie și la nivel subconștient știu că astfel (dacă suntem obosiți, iritați, enervați) nu mai avem aceeași putere, nu mai suntem la fel de luminoși... Iar ”ei” știu că LUMINA  DIZOLVĂ  ÎNTUNERICUL!

    Iar imaginea de mai jos este grăitoare în acest sens:


Cât de frumoși suntem, când suntem plini de iubire (asta a fost de altfel și tema seminarului meu din acest week-end, și, cu siguranță, este, în mare parte, motivul acestor conștientizări). Și, în contrast, cât de mici și neputincioși suntem când suntem plini de frică și îngrijorare.

Să vă expic la ce mă refer:
În momentul în care suntem în armonie, noi arătăm ca în prima imagine. În momentul în care suntem dominați de frică și îngrijorare, ne contractăm, suntem ușor de manipulat și arătăm ca în cea de-a doua imagine.

Știați că în ciuda faptului că atât creierul, cât și inima primesc informații, inima le primește înaintea creierului?!

Și asta nu e tot, și mai surprinzător este faptul că inima are un câmp energetic mai mare de 100 de ori decât al creierului și un câmp magnetic de 5000 de ori mai mare decât al creierului!!! – S-a demonstrat științific. (Puteți verifica în link-urile de la finalul articolului.)

Ca să nu deviez prea mult de la subiect, scopul acestui articol este de a ne reaminti că în ciuda circumstanțelor, nu trebuie să permitem să renunțăm la pacea noastră interioară (deși, după cum spuneam încă de la început, acest lucru nu e întotdeauna simplu).


 ”Orice acțiune este fie o expresie a iubirii, fie un apel la iubire.” 
(Marianne Williamson)

Să facem un exercițiu conștient din asta și să nu-i lăsăm să ne fure și pacea interioară... :)
Da, știu... o să mă mai enervez din când în când, dar de fiecare dată voi alege să caut și să aleg pacea și lumina din inima mea.

Căci cu pace și cu lumină sunt convinsă că putem reuși!

A reușit Gandhi să învingă Imperiul Britanic prin non-violență, la noi situația e mai puțin dramatică zic eu...

Nu mai țin minte unde am auzit expresia asta, dar îmi place mult și v-o împărtășesc:
Be the light!
Share the light!

Fii lumină! Și dă-o mai departe!




P.S. - Despre inteligența inimii:
Creierul primește mai multe informații de la inimă decât invers. Incredibil, nu-i așa?!
Există o comunicare între inimă și creier, însă inima procesează informația independent de creier.
Informația ajunge mai întâi la inimă , după care aceasta în interval de maxim 7 secunde o transmite la creier, creierul transmițând mai departe ordinele către organe.

Mai multe informații găsiți aici:
The Energetic Heart: Bioelectromagnetic Communication Within and Between People


Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Elena's Bookclub - ”Despre omul frumos”

  Recomandarea de carte din această lună este ” Despre omul frumos ” de Dan Puric , o carte specială, care te provoacă la reflecție. ” Despre omul frumos ” este o colecție de povești, amintiri și interviuri cu și despre frumusețea interioară omului și a neamului românesc. Autorul ne atrage atenția că ” Lucrul cel mai important, în epoca pe care o trăim, este să avem capacitatea să recunoaștem Omul Frumos ”; mai ales acum când ” Omul Frumos nu mai este la modă. La modă este omul util, la modă este omul eficient. ” El ne îndrumă să descoperim sau să redescoperim trăsăturile omului frumos, prezentate cu măiestrie în cele 16 povestiri din această carte, în care adună subtile nuanțe ale frumosului și ne invită să le explorăm.  De asemenea, Dan Puric ne demonstrează că omul frumos poate fi găsit oriunde, în orice mediu. Este inutil să subliniem faptul că fiecare individ posedă un element care îi conferă frumusețe. Întrebarea este, alegem să cultivăm aspectele urâte sau frumoase din noi? Citi

A nu alege este tot o alegere

Recent am dat peste un citat al lui Carl Jung: ”În prezent educăm oamenii numai până în punctul unde își pot câștiga existența și se pot căsători, iar apoi educația se oprește cu desăvârșire, ca și cum o ținută mentală completă a fost obținută. Soluția la toate celelalte problemele complicate ale vieții sunt lăsate la discreția și ignoranța fiecărui individ. Nenumărate căsătorii nefericite și nechibzuite, nenumărate dezamăgiri profesionale se datorează, pur și simplu, lipsei de educație a adultului. Mulți oameni (bărbați și femei) își petrec astfel întreaga viață într-o completă ignoranță cu privire la cele mai importante lucruri... Adultul poate fi educat și poate răspunde într-un mod favorabil la educația individuală...” Întrebarea mea este: ”Și cine îi oprește?!...” Este vorba de alegerea fiecăruia. Fiecare este responsabil pentru bunăstarea sa, însă mulți rezumă aceasta la bani. Și confort (care nu este nici măcar confort, ci o rutină care dă un sentiment de siguranță,

Provocare pentru 7 zile: vorbeşte-i de bine pe cei din jur

Să vezi partea colorată a lucrurilor când toţi se încăpăţânează să-ţi arate nuanţele cenuşii nu e tocmai uşor. Mai ales când vine vorba de oameni, defectele sunt tolerate cu greu în lumea de astăzi, atât de competitivă, cu nuanţe uşor egoiste şi perfecţioniste. Dar hai să privim dincolo de partea mai puţin fermecătoare a oamenilor de lângă noi! Cum ar fi dacă pentru câteva zile am uita de “latura întunecată” şi am gândi doar de bine despre cei pe care îi întâlnim? Pentru o săptămână, uită de criticile deseori gratuite aduse celor din jur şi înlocuieşte-le cu vorbe de încurajare şi zâmbete. Pe scurt, te provoc ca timp de 7 zile să-i vorbeşti pe ceilalţi doar de bine. Dacă ţi se pare prea greu să găseşti ceva bun la anumite persoane, măcar evită să le vorbeşti de rău şi să atragi atenţia asupra punctelor lor slabe. E clar că nu toată lumea poate să iubească pe toată lumea, iar conflictele şi diferendele sunt, până la urmă, inevitabile. Însă asta nu înseamnă că trebuie să jude