Treceți la conținutul principal

Undele cerebrale și televizorul


Articol de Cristina Tomescu.
Ce reuşeşte să ne “bage în transă” cel mai mult când suntem acasă, după o zi de muncă? - Televizorul! 
În starea alfa suntem deosebit de predispuşi spre acceptarea unor sugestii făcute cu abilitate, fiind primul nivel al hipnozei și s-a demonstrat că după doar un minut de privit la TV, deja intrăm în acestă frecvenţă a undelor cerebrale! În acel moment dialogul nostru interior tinde să devină mai lent, iar noi ne lăsăm dirijaţi de imagini, contrar intenţiei noastre conştiente. 
 Ai mai jos imaginea undelor cerebrale
Eldon Tylor, in cartea "Programarea mentala",  ne invită să facem o analogie şi să ne imaginăm un gard cu ochiuri de sârmă. O porţiune a gardului are ochiuri mai mici si mai dese, o porţiune are ochiuri mai mari şi mai rare şi apoi o porţiune spaţii şi mai mari în plasa de gard.
Ochiurile mici reprezinta undele Beta, cele mijlocii – undele Alfa şi cele mari – undele Theta.
Cu cât ochiurile de gard sunt mai mici , mai strânse,  cu atat permit mai puţin să intre sau să iasă ceva din curte. Cu cât ochiurile sunt mai mari, cu atât pot traversa  pe acolo păsări, pisici drăguţe, dar şi şobolani, dihori, vulpi, etc.   
Cu cât suntem mai relaxaţi, în unde alfa sau theta, cu atât ne deconectăm mai mult de la realitatea înconjurătoare, cu atât informaţia ajunge mai rapid la noi.  Lăsăm garda jos, iar stimulii pe care îi primim trec de bariera conştientă, direct în subconştient. Avem chiar şi un câştig imediat, căci se eliberează endorfină – sistemul natural de sedare a corpului – şi ai o senzaţie plăcută.
Televizorul vinde credinţe, atitudini şi … gripă, că e de sezon. Ciuperca piciorului poate să mai aştepte până la primăvară măcar, acum altă afecţiune e cap de afiş.
Controlul minţii asupra trupului e foarte puternic. Poate aţi văzut deja demonstraţii de hipnoză în care  s-a sugerat subiectului că are o arsură pe brat şi a apărut imediat o pustulă sau o rană uşoară.  Cu o simplă aluzie făcută cuiva aflat într-o stare potrivită, poţi face un nas să curgă sau un cap să se simtă greu şi înfundat.
Puterea sugestiei şi psihologia conformării sunt foarte des folosite în marketingul agresiv de promovare la TV a unor produse de sezon. Eldon Tylor ne întreabă: “Câtă boală crezi că e vândută, pentru a crea piaţa care cumpără tratamentul?”
Si atunci te îndemn să nu îţi pierzi vigilenţa şi starea de prezenţă conştientă când te uiţi la reclamele tv, să înţelegi mesajul, să nu te panichezi când auzi că virusul gripei face ravagii, şi să analizezi bine situaţia înainte de a alerga la farmacie după medicamente sau vaccin antigripal.

***
De asemenea, undele cerebrale alfa ne facilitează creşterea creativităţii, liniştea, fericirea, poți afla mai multe detalii aici



Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Contact

         

Despre empatie/ Oana Pellea

* Ce îngrozitor ar fi să fim toți la fel. Și ce mare bucurie este de a fi altfel și, de fapt, la fel... * Când dăruim, nu trebuie să așteptăm ceva în schimb. Niciodată. Cadourile vin din altă parte. Atunci când trebuie să vină. * Când intervine frica, nu mai e iubire. Când intervine teama, nu mai poate fi vorba de empatie. * CLIPA. Atât avem. Iar dacă nu îndumnezeim această clipă cu bunătate, cu generozitate, cu empatie, cu viu, putem exista pe pământul ăsta atât de frumos? * Orice spectator are spectacolul pe care îl merită. * Viul din mine este identic cu viul din toți. * În clipa în care intervine judecata RECE, lumea pierde. Sursă: www.youtube.com
De acum mă găsești pe Patreon.com la link-ul de mai jos: www.patreon.com/c/Elena_Mocanasu