Treceți la conținutul principal

#11 Elena’s Bookclub - ”Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una...”

 

Recomandarea de carte pentru această lună este ”Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una...” de Raphaelle Giordano. E o poveste lungă cum a ajuns această carte la mine, tot ce pot spune este că mă bucur că a ajuns.

Raphaelle Giordano este autoare, pictoriță, specialistă în creativitate și self-help. Absolventă a Școlii Superioare de Artă Aplicată Estienne din Paris, ea și-a cultivat pasiunea pentru cuvinte și concepte în multe agenții de comunicare, apoi și-a început propria activitate în evenimente artistice. Cât despre psihologie, este calificată și certificată în metode pe care și le-a însușit ca fiind cealaltă specialitate a ei. Prin acest prim roman s-a devotat unei teme foarte dragi ei: arta transformării vieților și descoperirea căii spre o stare de bine și fericire.

”Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una...” este despre transformare, despre răbdare, despre acceptare. Este o carte care se citește ușor, dar îți deschide ochii către unicitatea momentelor din viața ta, iar sfaturile autoarei sunt ușoare și la îndemână. Tot ce-ți rămâne de făcut este să le pui în practică, pentru că cel mai important nu este să știi, ci să faci, nu-i așa?!

În concluzie, s-ar putea spune că ”Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una...” este o carte de coaching pentru femei, ceea ce înseamnă că nu este doar o carte de citit, ci și de aplicat.

 

Mai jos sunt câteva dintre pasajele mele preferate:

* Din păcate, dezvoltarea capacităților de a fi fericit nu e ceva care se învață la școală. Există totuși niște tehnici. Poți să ai bani și să te simți cât se poate de nefericit sau, dimpotrivă, să ai puțini și să știi să te bucuri de viață ca nimeni altul...

Capacitatea de a fi fericit se antrenează, se consolidează zi de zi. E destul să-ți revizuiești sistemul de valori, să-ți educi din nou felul în care privești viața și evenimentele.


* Nu cred că-ți imaginezi în ce măsură gândurile îți influențează realitatea... E oarecum același fenomen ca acela descris de Platon în ”Mitul peșterii”: legați cu lanțuri într-o grotă, oamenii își fac o imagine falsă despre realitate, căci nu cunosc din ea decât umbrele deformate ale lucrurilor pe care un foc aprins în spatele lor le proiectează pe perete.


* Schimbarea este o ușă care nu se deschide decât spre interior.


* Cu cât creierul va fi mai antrenat să caute ce e pozitiv în tine, cu atât va găsi mai ușor.


* Totul este schimbare, nu pentru a nu mai fi, ci pentru a deveni ceea ce nu ești încă.


* Bunătatea și bunăvoința scânteiază mai tare decât cele mai frumoase bijuterii! Ce ai în interior, se vede la exterior.


* Cu cât ai mai multă încredere în ceea ce ești, cu atât mai puțin vei fi susceptibil/ă să fii rănit/ă de ceea ce vine din afară.


* Un zâmbet este mai ieftin decât electricitatea, dar dă tot atâta lumină. Fără să mai vorbim de binefacerile asupra creierului și asupra corpului.


* A zâmbi natural sau nu reduce efectele stresului asupra organismului, deoarece creierul interpretează zâmbetul, fie el natural sau nu, ca pe o stare de bună dispoziție și eliberează hormonii seninătății.


* Zâmbetul tău interior este un zâmbet îndreptat spre tine însuți care aduce pace interioară. A regăsi zâmbetul interior este într-un fel ca și cum ai regăsi bucata ta de cer albastru.

 

* Nici nu-ți imaginezi cât de mare este numărul de analfabeți ai fericirii! Fără să mai vorbim de incultura emoțională! Un adevărat flagel... Nu te gândești că nimic nu e mai rău decât această senzație că treci pe lângă viață, fără să fi avut curajul de a o modela după forma dorințelor, fără a rămâne credincios valorilor profunde ale copilului care ai fost, visurilor lui?

 Spor la citit!

 

”Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una...” o puteți achiziționa de aici.

 Vă aștept impresiile și comentariile pe grup:

https://www.facebook.com/groups/ElenaBookclub/



Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Elena's Bookclub - ”Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas

  Recomandarea de carte din această lună este ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas - Calea lucidității practicată în viața de zi cu zi” de Thich Nhat Hanh ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas ” este o carte a reamintirii, spunea Arnold Kotler. Scrisă cu eleganță și claritate, ea conține comentarii și meditații, anecdote personale și povești din experiența lui Thich Nhat Hanh ca activist pentru pace, ca maestru și lider al comunității oferind o perspectivă profundă despre modul în care pacea poate fi cultivată în fiecare aspect al vieții noastre. Cartea ne învață să devenim conștienți de relațiile noastre cu ceilalți și cu lumea din jur, să apreciem frumusețea, fără a ignora totuși și părțile mai puțin frumoase. Thich Nhat Hanh oferă exerciții simple de creștere a clarității mentale și fizice prin respirație conștientă, aducând stări de pace și bucurie aici și acum. Din introducere: Thich Nhat Hanh s-a născut în centrul Vietnamului în anul 1926 şi a fost hirotonisit ca şi că

Provocare pentru 7 zile: vorbeşte-i de bine pe cei din jur

Să vezi partea colorată a lucrurilor când toţi se încăpăţânează să-ţi arate nuanţele cenuşii nu e tocmai uşor. Mai ales când vine vorba de oameni, defectele sunt tolerate cu greu în lumea de astăzi, atât de competitivă, cu nuanţe uşor egoiste şi perfecţioniste. Dar hai să privim dincolo de partea mai puţin fermecătoare a oamenilor de lângă noi! Cum ar fi dacă pentru câteva zile am uita de “latura întunecată” şi am gândi doar de bine despre cei pe care îi întâlnim? Pentru o săptămână, uită de criticile deseori gratuite aduse celor din jur şi înlocuieşte-le cu vorbe de încurajare şi zâmbete. Pe scurt, te provoc ca timp de 7 zile să-i vorbeşti pe ceilalţi doar de bine. Dacă ţi se pare prea greu să găseşti ceva bun la anumite persoane, măcar evită să le vorbeşti de rău şi să atragi atenţia asupra punctelor lor slabe. E clar că nu toată lumea poate să iubească pe toată lumea, iar conflictele şi diferendele sunt, până la urmă, inevitabile. Însă asta nu înseamnă că trebuie să jude

Tu pentru ce ești recunoscător astăzi?

Obișnuiți cu un minim de confort în viața de zi cu zi și în "fuga" fără sfârșit spre nu se știe ce, de multe ori uităm să fim recunoscători pentru ceea ce avem în viața noastră, pentru lucruri (acum devenite banale) pe care le luăm de-a gata și de care uităm complet, fără a ne trece măcar prin cap să le mai apreciem, dar care pentru bunicii noștri și poate chiar pentru părinții noștri reprezentau un lux. Probabil te întrebi: "Despre ce o fi vorba?"... Poate fi vorba despre banalul curent electric, care de mult nu mai reprezintă o noutate și cu atât mai puțin un motiv de entuziasm, dar care la apăsarea unui simplu întrerupător ne luminează casa, astfel încât să nu fim nevoiți să stăm și să citim la lumina lămpii sau lumânării (eventual deteriorându-ne vederea din cauza asta), datorită căruia putem să ne uităm la televizor (nu că ar fi cine știe ce pierdere, dacă nu am face-o), datorită căruia putem să lucrăm la calculator, putem să ne conectăm la internet cu l