Treceți la conținutul principal

Povestea ta a început demult


Știai că ai noștri copii preiau de la noi, părinții, până și stresul?!... Eu trebuie să recunosc că habar nu aveam până acum o săptămână, când am început să citesc "Povestea ta a început demult" de Mark Wolynn, o carte pe care ți-o recomand cu drag.

S-au făcut studii științifice în acest sens și, din păcate, dacă nu avem grijă de noi, le dăm mai departe copiilor noștri nu numai credințele și convingerile noastre (multe dintre ele limitative sau care nu ne mai sunt de folos, pe care le-am preluat și noi la rândul nostru de la înaintașii noștri), ci și stresul pe care îl resimțim din varii motive și care în ultima vreme a ajuns la cote inimaginabile până acum câțiva ani.

Cât de ironic este asta?!... Facem tot ceea ce facem și ne "sacrificăm" de dragul copiilor noștri, ca să le fie lor bine, fără să ne dăm seama că, de fapt, ei cel mai mult au nevoie ca noi să fim bine. Degeaba le cumpărăm câte în lună și în stele, degeaba vrem să aibă ei tot ce nu am avut noi și facem tot posibilul să le oferim toate acestea. Ei, de fapt, cel mai mult au nevoie ca noi să fim bine, sănătoși, armonioși. Hai, mai bine, să le oferim acestea! Hai, să le oferim armonie!

Creșterea și sănătatea copilului pot fi profund afectate de gândurile, atitudinile și comportamentele părintelui. Acum știi asta. Gândește-te: Care sunt gândurile, atitudinile și comportamentele tale? Te-ai bucura să știi că și copilul tău le are? Sau nu prea? Ei sunt oglinda noastră cea mai fidelă și de multe ori ne supărăm pe ceea ce vedem că "se reflectă" în această oglindă. Însă abordarea este greșită. Tu te superi pe oglindă, când nu îți place ce vezi la tine?!... (Iar acesta este un subiect care merită el însuși o analiză mai amplă, pentru că de prea multe ori vedem în oglindă numai defectele, vedem ceea ce ne-au învățat alții să vedem – fie că vorbim despre cei care n-au crescut și educat, fie că ne referim la societatea zilelor noastre cu standardele absurde pe care a reușit să le impună.)

Acum știi: Starea ta îi afectează pe cei din jurul tău. Tu cum te simți? Tu cum ești? Ești mulțumită de tine? De viață? Starea ta îi afectează în mod pozitiv sau negativ pe cei pe care îi iubești?

Responsabilitatea ta nu este ceea ce simt alții. Responsabilitatea ta este ceea ce simți tu. Ceea ce "e super!", dacă mă întrebi pe mine, pentru că nu poți schimba ceea ce simt alții, dar poți schimba ceea ce simți tu. Nu îi poți schimba pe alții, dar te poți schimba pe tine.

Nu îi poți face pe alții fericiți (poți să te dai peste cap și să faci și vreo trei flic-flac-uri, dacă cineva nu vrea să fie fericit, va găsi întotdeauna un motiv de nemulțumire). În schimb, poți să te faci pe tine fericită. Și, da, nu este întotdeauna ușor. Dar merită!

Cât de ironic este asta?!... Dacă îți pasă de cei din jurul tău, trebuie să-ți pese în primul rând de tine! Dacă vrei să ai grijă de cei dragi, trebuie să începi să ai grijă și de tine!

Și cu siguranță există diverse moduri în care poți face asta. Există diverse metode, diverse căi, prin care poți face schimbările de care ai nevoie sau schimbările pe care le dorești. Programul pe care l-am creat eu – "Ai grijă de tine, femei frumoasă!" – este doar una dintre ele, poate ți se potrivește, poate nu, dar măcar caută și găsește ce anume ți se potrivește.

Atunci când vrei să obții rezultate diferite, trebuie să începi să faci lucrurile într-un mod diferit decât le-ai făcut până acum.


Începe azi! Schimbă finalul poveștii!


Pentru a afla mai multe detalii despre programul "Ai grijă de tine, femeie frumoasă!" și/ sau a te înscrie, dă click pe link:

https://elenamocanasu.ro/ai-grija-de-tine-femeie-frumoasa


P.S. – Dă share mai departe cuiva căruia i-ar putea fi de folos.





Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Afirmații pozitive: Accept schimbarea

{Salvează ca fundal pentru calculator.}  Accept schimbarea în viața mea și mă adaptez cu mult curaj și ușurință. {Salvează ca fundal pentru telefon.} Sursă [ foto ]

Afirmații pozitive: Duc întotdeauna lucrurile la bun sfârșit.

{Salvează ca fundal pentru calculator.}  Duc întotdeauna lucrurile la bun sfârșit. {Salvează ca fundal pentru telefon.} Sursă [ foto ]

Parabola "INELUL"

Un tânăr s-a dus la un bătrân înțelept pentru a-l ajuta cu un sfat. - Înțeleptule, am venit la tine pentru că mă simt atât de mic, de neînsemnat, nimeni nu dă doi bani pe mine și simt că nu mai am forță să fac ceva bun. Ajută-mă, învață-mă cum să fac să fiu mai bun! Cum să le schimb oamenilor părerea despre mine? Fără ca măcar să se uite la el, bătrânul îi spuse:  - Îmi pare rău, băiete, nu te pot ajuta acum, am de rezolvat o chestiune personală. Poate după aceea. Dacă însă m-ai putea ajuta tu pe mine, atunci poate că aș rezolva problema mea mai repede și aș putea să mă ocup și de tine. – Aaaa...   încântat să vă ajut – bâigui tânărul cam cu jumătate de gură, simțind că iarăși e neluat în seamă și amânat. Bătrânul își scoase din degetul mic un inel și îl întinse băiatului adăugând: - Ia calul pe care-l găsești afară și du-te degrabă la târg. Trebuie să vând inelul acesta pentru că am de plătit o datorie. E nevoie însă ca tu să iei pe el cât se va put...