Treceți la conținutul principal

Elena's Bookclub - ”Codul Emoțiilor”

 

Pentru luna martie am o recomandare de carte de-a dreptul fabuloasă: ”Codul Emoțiilor” de Dr. Bradley Nelson. 


Fragmentele de mai jos sunt din introducere și cred că spun totul:

Unde am ajunge dacă nu ar exista emoțiile noastre? Dacă am considera, metaforic vorbind, că totalitatea experiențelor noastre reprezintă tapițeria vieții noastre, emoțiile ar fi culorile acesteia.

Încearcă să-ți imaginezi pentru o clipă o lume lipsita de emoții. Bucuria ar lipsi complet din ea. Nimeni nu ar fi vreodată fericit și nu ar da dovadă de bunătate față de semenii săi. Iubirea ar fi inexistentă, la fel ca și celelalte emoții pozitive.

De bună seamă, pe o astfel de planetă imaginară ar lipsi și emoțiile negative. Locuitorii ei nu ar cunoaște tristețea sau mânia, depresia sau durerea. Cu greu am putea numi o astfel de existență: viață. Fără capacitatea de a simți emoțiile de orice fel, viața ar fi redusă la o rutină anostă și cenușie, care s-ar succeda între naștere și moarte. De aceea, fii recunoscător pentru emoțiile tale!

Există probabil și emoții pe care le-ai trăit, dar pe care ai fi preferat să nu le fi avut niciodată. Nu există om care să nu treacă uneori prin perioade dificile. Probabil că ai trăit și tu momentele tale de anxietate, de durere, mânie, frustrare și teamă. Probabil că ai avut perioade de tristețe, poate chiar de depresie, în care prețuirea de sine a fost ca și inexistentă, în care ți-ai pierdut speranțele sau în care ai manifestat alte emoții negative.

Cel mai trist fapt este că o buna parte din aceste emoții negative continua să îți creeze probleme, chiar dacă le-ai experimentat cu foarte mult timp în urmă. Ele fac acest lucru într-o manieră subtilă, dar foarte dăunatoare.

”Codul Emotiilor” își propune să descopere aceste emoții refulate și să le elibereze odată pentru totdeauna, pentru ca energia acestor emoții să nu mai cauzeze suferință. ”Codul Emotiilor” este o metodă simplă, dar extrem de eficientă, de descoperire și de eliminare a acestor energii captive.

Eliminarea emoțiilor captive conduce frecvent la dispariția problemelor fizice, a autosabotajului și a dificultăților recurente din cadrul relațiilor.

Plină de exemple din cei peste 20 de ani de practică ai doctorului Bradley Nelson, ”Codul Emoțiilor” este o carte impresionantă prin simplitaea soluțiilor propuse, ușor de aplicat și de pus în practică.


Dr. Bradley Nelson este unul dintre cei mai căutați experți americani în domeniul medicinei bioenergetice și al psihologiei energetice. Cu peste 20 de ani de experiență și de practică în spate, el a dezvoltat o metoda simplă și eficientă numită Codul Emoțiilor pentru a ajuta oamenii să devină propriii lor vindecători. Metoda sa este tema cărții ”Codul emoțiilor”.

În cabinetul privat pe care l-a avut până în 2004, a tratat cu succes pacienți din toată America de Nord, până când s-a hotărât să-și dedice viața împărtășirii metodei sale cu alți oameni.


Fragmente din carte:

* Există o latură energetică a naturii noastre, inclusiv a emoțiilor noastre, care abia începe să fie explorată de știința modernă.


* Orice față necunoscută pe care ai văzut-o vreodată în mulțime, orice miros pe care l-ai simțit vreodată, orice voce și orice cântec pe care le-ai auzit, orice gust, orice atingere și orice senzație pe care le-ai experimentat vreodată au fost înregistrate în mintea ta subconștientă.


* Oricât de mult ne-am dori să credem că lumea este așa cum o vedem, Einstein, Tesla și alți savanți au demonstrat că Universul este mult mai complex și mai minunat decât credem noi.


* Nimeni nu poate vedea electricitatea, dar toată lumea o poate simți. Ea nu are miros sau culoare, fiind invizibilă pentru ochiul liber, însă asta nu o face mai puțin reală. Dacă ți-ai băgat vreodată degetul în priză, știi despre ce vorbesc.


* Corpul și mintea subconștientă nu respinge doar gândurile negative, cum ar fi ”ură”, ci și incoerența cu propria persoană și minciuna. 


* Gândurile noastre sunt extrem de puternice. Ori de câte ori rostim cu voce tare sau scriem ceea ce gândim, noi ne folosim de energia gândurilor noastre pentru a influența lumea din jur. Tot ceea ce se petrece în viața noastră se datorează gândurilor, convingerilor și intențiilor noastre.

Oamenii de știință au conceput experimente de laborator care au demonstrat în mod repetat că gândurile pot influența în mod direct rata de creștere a plantelor, ciupercilor și bacteriilor.


* Îți poți da seama cu ușurință în ce fel te afectează propriile tale gânduri. În mintea tuturor rulează în permanență un monolog interior. Tu ce îți spui? Foarte mulți oameni se critică singuri de mult mai multe ori decât se laudă. Dacă te încadrezi în această categorie, dialogul interior negativ îți poate face mai mult rău decât crezi. 


”Codul Emoțiilor” este o carte cu soluții care chiar funcționează, în mod miraculos aș putea spune. Deși prea puțini dintre noi ne dăm seama, emoțiile negative blocate în corp declanșează, în timp, diferite boli. Conștientizarea și eliminarea acestor emoții ne ajuta să ne trăim viața în mod frumos și armonios.


Dacă ești interesat/ă să descoperi mai multe despre tine, despre emoțiile tale și cum îți influențează acestea sănătatea și viața, îți recomand ”Codul Emoțiilor” din toată inima. Este o carte care îți poate schimba viața.


”Codul Emoțiilor” poate fi achiziționată de pe libris.ro aici: https://rebrand.ly/Codul-Emotiilor







Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Elena's Bookclub - ”Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas

  Recomandarea de carte din această lună este ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas - Calea lucidității practicată în viața de zi cu zi” de Thich Nhat Hanh ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas ” este o carte a reamintirii, spunea Arnold Kotler. Scrisă cu eleganță și claritate, ea conține comentarii și meditații, anecdote personale și povești din experiența lui Thich Nhat Hanh ca activist pentru pace, ca maestru și lider al comunității oferind o perspectivă profundă despre modul în care pacea poate fi cultivată în fiecare aspect al vieții noastre. Cartea ne învață să devenim conștienți de relațiile noastre cu ceilalți și cu lumea din jur, să apreciem frumusețea, fără a ignora totuși și părțile mai puțin frumoase. Thich Nhat Hanh oferă exerciții simple de creștere a clarității mentale și fizice prin respirație conștientă, aducând stări de pace și bucurie aici și acum. Din introducere: Thich Nhat Hanh s-a născut în centrul Vietnamului în anul 1926 şi a fost hirotonisit ca şi că

Provocare pentru 7 zile: vorbeşte-i de bine pe cei din jur

Să vezi partea colorată a lucrurilor când toţi se încăpăţânează să-ţi arate nuanţele cenuşii nu e tocmai uşor. Mai ales când vine vorba de oameni, defectele sunt tolerate cu greu în lumea de astăzi, atât de competitivă, cu nuanţe uşor egoiste şi perfecţioniste. Dar hai să privim dincolo de partea mai puţin fermecătoare a oamenilor de lângă noi! Cum ar fi dacă pentru câteva zile am uita de “latura întunecată” şi am gândi doar de bine despre cei pe care îi întâlnim? Pentru o săptămână, uită de criticile deseori gratuite aduse celor din jur şi înlocuieşte-le cu vorbe de încurajare şi zâmbete. Pe scurt, te provoc ca timp de 7 zile să-i vorbeşti pe ceilalţi doar de bine. Dacă ţi se pare prea greu să găseşti ceva bun la anumite persoane, măcar evită să le vorbeşti de rău şi să atragi atenţia asupra punctelor lor slabe. E clar că nu toată lumea poate să iubească pe toată lumea, iar conflictele şi diferendele sunt, până la urmă, inevitabile. Însă asta nu înseamnă că trebuie să jude

Tu pentru ce ești recunoscător astăzi?

Obișnuiți cu un minim de confort în viața de zi cu zi și în "fuga" fără sfârșit spre nu se știe ce, de multe ori uităm să fim recunoscători pentru ceea ce avem în viața noastră, pentru lucruri (acum devenite banale) pe care le luăm de-a gata și de care uităm complet, fără a ne trece măcar prin cap să le mai apreciem, dar care pentru bunicii noștri și poate chiar pentru părinții noștri reprezentau un lux. Probabil te întrebi: "Despre ce o fi vorba?"... Poate fi vorba despre banalul curent electric, care de mult nu mai reprezintă o noutate și cu atât mai puțin un motiv de entuziasm, dar care la apăsarea unui simplu întrerupător ne luminează casa, astfel încât să nu fim nevoiți să stăm și să citim la lumina lămpii sau lumânării (eventual deteriorându-ne vederea din cauza asta), datorită căruia putem să ne uităm la televizor (nu că ar fi cine știe ce pierdere, dacă nu am face-o), datorită căruia putem să lucrăm la calculator, putem să ne conectăm la internet cu l