Treceți la conținutul principal

Cel mai ușor exercițiu de iubire de sine

 

Exercițiul de iubire de sine al Dr. Bernie Siegel* este, cu siguranță, cel mai ușor exercițiu de iubire de sine pe care l-am întâlnit până acum.

Ce ai de făcut:

”Începe prin a-ți aminti cum erai în copilărie. Mental, separă persoana care ești azi de copilul din trecut și iubește-l pe copilul divin ca și cum el ar exista chiar aici, chiar acum, pentru că acel copil există în interiorul tău. Oricât de nebunească îți pare această idee, încearc-o. Prefă-te până izbutești.

Îndrăgostește-te de acel copil. Vorbește-i. Spune-i că este iubit, că e în siguranță și că va deveni o persoană puternică. Spune-i că e o minune că s-a născut, că are valoare și că joacă un rol important în viața ta.

Poartă cu tine imaginea acelui copil, în minte și în inimă, întreaga zi. Ori de câte ori nu te simți în largul tău, ești anxios sau temător, imaginează-ți că persoana care trăiește acele sentimente este copilul. Întreabă-te ”Ce aș putea face pentru a-l ajuta pe acest copil?” Apoi fă acel lucru pentru tine. Așa cum foamea te determină să cauți hrannă, folosește aceste sentimente pentru a-ți hrăni viața așa cum vrei tu.

Odată ce l-ai reprogramat pe copilul din tine, transmite-i iubire adultului.


Când devenim adulți nu mai e cazul să ne învinuim părinții. E timpul să devenim puternici și să facem propriile alegeri.


Când alegi să te iubești și pe tine, toți cei din jurul tău au de câștigat și sunt influențați în bine.



*Dr. Bernie Siegel a fost medic, chirurg pediatru/ generalist și după ce a studiat numeroși pacienți bolnavi de cancer în stadii terminale, a pus bazele grupului Exceptional Cancer Patients (Pacienții Excepționali Bolnavi de Cancer), ceea ce a condus la vindecare multora dintre pacienții săi.

Dacă vrei să afli mai multe despre cartea sa ”Arta vindecării”, poți citi recomandarea de carte aici.


Sursă [foto]



Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Elena's Bookclub - ”Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas

  Recomandarea de carte din această lună este ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas - Calea lucidității practicată în viața de zi cu zi” de Thich Nhat Hanh ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas ” este o carte a reamintirii, spunea Arnold Kotler. Scrisă cu eleganță și claritate, ea conține comentarii și meditații, anecdote personale și povești din experiența lui Thich Nhat Hanh ca activist pentru pace, ca maestru și lider al comunității oferind o perspectivă profundă despre modul în care pacea poate fi cultivată în fiecare aspect al vieții noastre. Cartea ne învață să devenim conștienți de relațiile noastre cu ceilalți și cu lumea din jur, să apreciem frumusețea, fără a ignora totuși și părțile mai puțin frumoase. Thich Nhat Hanh oferă exerciții simple de creștere a clarității mentale și fizice prin respirație conștientă, aducând stări de pace și bucurie aici și acum. Din introducere: Thich Nhat Hanh s-a născut în centrul Vietnamului în anul 1926 şi a fost hirotonisit ca şi că

Tu pentru ce ești recunoscător astăzi?

Obișnuiți cu un minim de confort în viața de zi cu zi și în "fuga" fără sfârșit spre nu se știe ce, de multe ori uităm să fim recunoscători pentru ceea ce avem în viața noastră, pentru lucruri (acum devenite banale) pe care le luăm de-a gata și de care uităm complet, fără a ne trece măcar prin cap să le mai apreciem, dar care pentru bunicii noștri și poate chiar pentru părinții noștri reprezentau un lux. Probabil te întrebi: "Despre ce o fi vorba?"... Poate fi vorba despre banalul curent electric, care de mult nu mai reprezintă o noutate și cu atât mai puțin un motiv de entuziasm, dar care la apăsarea unui simplu întrerupător ne luminează casa, astfel încât să nu fim nevoiți să stăm și să citim la lumina lămpii sau lumânării (eventual deteriorându-ne vederea din cauza asta), datorită căruia putem să ne uităm la televizor (nu că ar fi cine știe ce pierdere, dacă nu am face-o), datorită căruia putem să lucrăm la calculator, putem să ne conectăm la internet cu l

A nu alege este tot o alegere

Recent am dat peste un citat al lui Carl Jung: ”În prezent educăm oamenii numai până în punctul unde își pot câștiga existența și se pot căsători, iar apoi educația se oprește cu desăvârșire, ca și cum o ținută mentală completă a fost obținută. Soluția la toate celelalte problemele complicate ale vieții sunt lăsate la discreția și ignoranța fiecărui individ. Nenumărate căsătorii nefericite și nechibzuite, nenumărate dezamăgiri profesionale se datorează, pur și simplu, lipsei de educație a adultului. Mulți oameni (bărbați și femei) își petrec astfel întreaga viață într-o completă ignoranță cu privire la cele mai importante lucruri... Adultul poate fi educat și poate răspunde într-un mod favorabil la educația individuală...” Întrebarea mea este: ”Și cine îi oprește?!...” Este vorba de alegerea fiecăruia. Fiecare este responsabil pentru bunăstarea sa, însă mulți rezumă aceasta la bani. Și confort (care nu este nici măcar confort, ci o rutină care dă un sentiment de siguranță,