Treceți la conținutul principal

Elena's Bookclub - ”Conversații cu Dumnezeu”


Recomandarea de carte din această lună este ”Conversații cu Dumnezeu” (vol. 1) de Neale Donald Walsch.


Neale Donald Walsch nu se consideră un Mesia al unei noi religii, ci doar un om nemulțumit care, într-o zi, s-a așezat cu stiloul în mână și cu câteva întrebări grele în suflet și în timp ce își nota întrebările pentru Dumnezeu, a realizat că El îi răspunde. Rezultatul este o carte despre adevăruri eterne și accesibile tuturor. În acest volum, Neale Donald Walsch adresează întrebări legate de probleme personale: dragoste și credință, viață și moarte, bine și rău, prosperitate, natura adevărului spiritual și relația cu Dumnezeu.

Din dialogul cu Divinitatea se desprind răspunsuri clare și ușor de înțeles. Primul volum din “Conversații cu Dumnezeu” marchează începutul unei serii de cărți care, de la publicarea sa în 1995, a schimbat milioane de vieți și, care și azi, inspiră cu aceeași putere oameni din întreaga lume.


"Conversații cu Dumnezeu" este o carte care merită citită, indiferent de orientarea religioasă, pentru că este o sursă de inspirație și reflecție, aducând lumină și claritate într-o perioadă în care lumea se află la răscruce. De asemenea, ne invită la introspecție și conștientizarea prezenței divine în viața noastră de zi cu zi. 

Conversații cu Dumnezeuoferă răspunsuri la întrebări esențiale, dar ne și invită să ne punem întrebări și ne ajută să ne regăsim liniștea interioară, subliniind importanța trăirii în prezent. Este o carte revelatoare și educativă, oferindu-ne o nouă viziune asupra lumii și a divinului din noi. Prin fiecare pagină, ne simțim mai înțeleși și protejați, fiind o lectură fascinantă și transformatoare.


Neale Donald Walsch (n. 10 septembrie 1943) este considerat un mesager spiritual modern, ale cărui cuvinte continuă să atingă lumea într-un mod profund. Înainte să ajungă un scriitor celebru, el a trecut printr-o serie de suferințe fizice și sufletești, dar și prin mari lipsuri materiale. Neale Donald Walsch a pus bazele mișcării spirituale "Humanity's Team", prin care doresșe să transmită oamenilor credințele sale și să ajute lumea să treacă de la violență la pace, de la confuzie la claritate, de la furie la iubire. 


Fragmente din carte:

*Eu vorbesc cu toată lumea. Tot timpul. Întrebarea nu este cu cine vorbesc; întrebarea este cine Mă ascultă.

*Sufletul – sufletul tău – știe tot timpul tot ceea ce este de știut.

*Dacă dorești să fii reprezentat cu acuratețe, trebuie să te străduiești să schimbi în viața ta orice nu se potrivește cu imaginea ta pe care dorești să o proiectezi în eternitate.

*Nu judeca și nu condamna, pentru că tu nu știi de ce se întâmplă un lucru și nici ce scop are el.

*Ai văzut vreodată ceva mai perfect decât un fulg de zăpadă? Totul este un mister: complexitatea lui, forma lui, simetria lui, faptul că este conform cu el însuși și diferit de orice altceva. 

*Dacă nu intri înăuntrul tău, rămâi pe dinafară.

*Facem să fie real, lucrul căruia îi dăm atenție.

* Nu suntem pe Pământ pentru a învăța ceva, ci pentru a crea ceva. Pentru a ne crea pe noi.

*Multe cuvinte au fost rostite în numele Meu. Multe gânduri şi multe sentimente au sprijinit cauze care nu erau creația Mea. Problema este una de discernământ. Dificultatea constă în a face diferenţa între mesajele venite de la Dumnezeu şi datele venite din alte surse. Dar o poți face simplu, aplicând o regulă de bază: mie Îmi aparțin Gândul vostru cel mai înalt, Cuvântul vostru cel mai Clar, Sentimentul vostru cel mai Măreţ. Orice altceva are mai mică valoare, provine din altă sursă.


Cartea ”Conversații cu Dumnezeu” de Neale Donald Walsch poate fi cumpărată și online de aici.


Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Omul care a mutat un munte

A fost odată, în nordul Indiei, un om foarte sărac pe nume Dashrath , care pentru a-și întreține familia lucra cu ziua pământul pentru moșierii din satele învecinate. Munca era istovitoare, soarele arzător, iar pentru a face față oboselii, Phaguni, soția lui, îi aducea la prânz apă și merinde. În fiecare zi ea traversa muntele abrupt și accidentat, căci nu exista nici un drum care să lege satul lor de localitățile învecinate. Într-una din zile însă, Phaguni se împiedică de o piatră, scăpă din mână ulciorul cu apă, care se sparse, și alunecă câțiva metri, rănindu-se la picior. Își continuă drumul șchiopătând. Trecuseră câteva ore de la prânz, când Dashrath își văzu soția sosind cu lacrimi în ochi. Îngrijorat din cauza soției sale, luă în acel moment o decizie: ”Acest munte a distrus atâtea vase, a rănit atâția oameni, unii și-au pierdut chiar viața încercând să-l traverseze. Iar acum însăși soția mea este rănită. Chiar de-ar fi să-mi ia o viață întreagă, tot voi ciopli un drum în m

Există 4 tipuri de traume

Trauma este o energie căreia nu i s-a permis să se exprime într-un mod safe. (Lee Harris) Probabil cel mai simplu mod de a defini trauma este ”ceva ce ți s-a întâmplat, dar nu ai avut parte de sprijin, comunitate, resurse sau capacitate de a procesa pe deplin acea experiență emoțională la momentul respectiv, astfel încât aceasta rămâne blocată în corp, tocmai pentru că nu ai reușit să închizi acea buclă de sres emoțional.” Există 4 tipuri de traume pe care le putem experimenta: 1. Traume cu ”T” mare , acestea fiind lucrurile majore care ni s-au întâmplat și care au lăsat o amprentă profundă asupra noastră.  2. Traume cu ”t” mic - acestea sunt lucrurile mai mici care se întâmplă zilnic, dar se cumulează, și pe termen lung au un impact asupra sistemului nostru nervos, împiedicându-ne să avem bunăstare în viața noastră.  Pentru că fiecare este unic, iar unii dintre noi sunt mai sensibili decât alții, este posibil ca ceea ce reprezintă o traumă cu t mic pentru cineva să fie o traumă cu T