Treceți la conținutul principal

Muzica


Muzica provoacă o anumită vibrație ce are ca efect indiscutabil o reacție fizică. În cele din urmă, vibrația adecvată pentru fiecare persoană va fi găsită și utilizată. (George Gershwin)

Sunetele și muzica sunt terapii binecunoscute. Majoritatea oamenilor ascultă cu plăcere muzică, fără să-și dea seama de puterea ei asupra minții și corpului. În ”The Mozart Effect”, Don Campbell spune: ”Muzica ascultată acasă, la birou sau la școală ajută la crearea unui echilibru dinamic între emisfera stângă, mai logică [a creierului], și cea dreaptă, mai intuitivă – interacțiune despre care se crede că ar fi baza creativității.”

Mamele știu intuitiv că își pot liniști copiii mici cu cântece de leagăn. Sunetele produse de valurile oceanului sau muzica liniștită relaxează mintea și reduce tensiunea musculară.

Se știe că muzica influențează ritmul respirației, tensiunea sangvină și pulsul. Muzica și sunetele ne pot pot ajuta să ne schimbăm percepțiile, să ne îmbunătățim sistemul imunitar, să ne creăm un sentiment de bunăstare, să scăpăm de stres și să avem o digestie mai bună.

Muzica clasică, cântările baroce și gregoriene sunt liniștitoare și relaxante. Măresc puterea de concentrare și memoria, creând un mediu stimulant pentru lucru sau studiu. Muzica sacră, muzica gospel percuția ne înseninează și ne trezesc latura spirituală. Muzica latino stimulează corpul să se miște. Muzica rock sau heavy mettal ne poate face să ne simțim agitați. Muzica în surdină și muzica romantică ne pot trezi sentimente de compasiune și iubire.

(„Trezește-te! E mai târziu decât crezi”  de Carole Collins & Carolyn Christison)


Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Afirmații pozitive: Accept schimbarea

{Salvează ca fundal pentru calculator.}  Accept schimbarea în viața mea și mă adaptez cu mult curaj și ușurință. {Salvează ca fundal pentru telefon.} Sursă [ foto ]

Afirmații pozitive: Duc întotdeauna lucrurile la bun sfârșit.

{Salvează ca fundal pentru calculator.}  Duc întotdeauna lucrurile la bun sfârșit. {Salvează ca fundal pentru telefon.} Sursă [ foto ]

Parabola "INELUL"

Un tânăr s-a dus la un bătrân înțelept pentru a-l ajuta cu un sfat. - Înțeleptule, am venit la tine pentru că mă simt atât de mic, de neînsemnat, nimeni nu dă doi bani pe mine și simt că nu mai am forță să fac ceva bun. Ajută-mă, învață-mă cum să fac să fiu mai bun! Cum să le schimb oamenilor părerea despre mine? Fără ca măcar să se uite la el, bătrânul îi spuse:  - Îmi pare rău, băiete, nu te pot ajuta acum, am de rezolvat o chestiune personală. Poate după aceea. Dacă însă m-ai putea ajuta tu pe mine, atunci poate că aș rezolva problema mea mai repede și aș putea să mă ocup și de tine. – Aaaa...   încântat să vă ajut – bâigui tânărul cam cu jumătate de gură, simțind că iarăși e neluat în seamă și amânat. Bătrânul își scoase din degetul mic un inel și îl întinse băiatului adăugând: - Ia calul pe care-l găsești afară și du-te degrabă la târg. Trebuie să vând inelul acesta pentru că am de plătit o datorie. E nevoie însă ca tu să iei pe el cât se va put...