Treceți la conținutul principal

Sunt îndeajuns de bun

Dacă ni se acordă suficient timp, mulți dintre noi vor ajunge la stadiul ”sunt îndeajuns de bun (sau de inteligent)”. Acesta este punctul în care nu mai simțim nevoia să demonstrăm lumii că suntem stăpânii propriei noastre vieți, pentru că ajungem să o simțim, să facă parte din noi.

Nu mai vrem să arătăm nimănui că avem valoare, nu ne mai simțim obligați să fim de acord cu toată lumea și nici nu mai așteptăm ca ceilalți să ne simpatizeze. Facem față mult mai bine sentimentului de rușine. Nu ne mai este teamă să ne dezvălui slăbiciunile, incertitudinile sau vulnerabilitățile. Avem grijă de noi, iar viața curge mai lin.

Este o stare de mulțumire. Nu ne mai opunem vieții și așa dobândim, de fapt, mai mult control asupra acesteia. Este o stare de recunoștință atât față de oameni, cât și față de viața noastră.

Acum ne asemănăm, în multe privințe, cu copilul din noi.

Copiii nu își pun problema dacă au sau nu valoare personală. Ei nici nu știu ce înseamnă acest lucru, dar comportamentul lor denotă o acceptare completă a propriei ființe, pe care noi, adulții, o cunoaștem sub numele de iubire de sine.



Când fiica prietenilor mei, Alyx, avea 18 luni, într-o seară, pe când se aflau la noi, tatăl său o întrebă: ”Nu-i așa că ești genială, Alyx?” Iar ea îi răspunse: ”Daaaaaaaaaa!” După care, s-a îmbrățișat singură. Apoi s-a postat în fața unei oglinzi în mărime naturală și și-a sărutat reflexia.

Cei care știu că sunt ”îndeajuns de buni” nu își pun la îndoială valoarea personală. Iubirea de sine este presupunerea pe care o fac în mod natural.

Recunoști ușor o persoană care știe că este ”îndeajuns de bună”. De regulă, aceste persoane sunt foarte plăcute. Nu fac nici un efort pentru a ne convinge de punctele lor forte sau de realizările pe care le au, dar se preocupă de multe ori de a noastră.
(Dr. David Hamilton – ”Calea spre iubirea de sine”)




❤️ Dacă vrei să afli mai multe despre iubirea de sine și de ce este atât de importantă, atât pentru tine, cât și pentru cei dragi ție, înscrie-te GRATUIT la Minicursul ”Evoluție prin iubirea de sine”https://elenamocanasu.ro/minicurs-gratuit-iubire-de-sine


Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Contact

         

Poți să-mi spui cum vrei

În subtext: Dacă te joci cu mine (dacă mă accepți), poți să-mi spui cum vrei. - Sună trist, nu-i așa?!... - Așa și este! La acest dialog am asistat ieri, când Theona se juca afară cu copiii. Una dintre fetițe, nouă în grupul lor, și care nu se bucură de aceeași atenție (tocmai datorită acestui fapt), era foarte încântată că Theona se juca cu ea (vorbim despre o fetiță de 8-9 ani). Nu știu cum de a înțeles Theona că pe ea o cheamă Nicoleta (vom folosi niște nume la întâmplare), când, de fapt, pe ea o chema Mihaela. Celelalte fetițe i-au spus Theonei, că pe fetiță o cheamă Mihaela, nu Nicoleta. Însă fetița în cauză spuse la rândul ei: - Nu-i problemă. Poți să-mi spui cum vrei, dacă așa îți vine mai ușor. *** Pentru fetițe această replică a sunat amuzant. Pentru mine, nu. Și bineînțeles că am insistat ca Theona sa-i spună pe numele ei! Mi s-a strâns inima de tristețe pentru că îmi dădeam seama că fetița își dorea atât de mult să fie acceptată, era a...

Despre empatie/ Oana Pellea

* Ce îngrozitor ar fi să fim toți la fel. Și ce mare bucurie este de a fi altfel și, de fapt, la fel... * Când dăruim, nu trebuie să așteptăm ceva în schimb. Niciodată. Cadourile vin din altă parte. Atunci când trebuie să vină. * Când intervine frica, nu mai e iubire. Când intervine teama, nu mai poate fi vorba de empatie. * CLIPA. Atât avem. Iar dacă nu îndumnezeim această clipă cu bunătate, cu generozitate, cu empatie, cu viu, putem exista pe pământul ăsta atât de frumos? * Orice spectator are spectacolul pe care îl merită. * Viul din mine este identic cu viul din toți. * În clipa în care intervine judecata RECE, lumea pierde. Sursă: www.youtube.com