Treceți la conținutul principal

Limbajul corpului determină modul în care gândești și viața pe care o trăiești


Amy Cuddy este sociolog, autor și speaker, studiază prejudecățile și predă la Universitatea Harvard.


[Selectează din meniu subtitrarea în limba română.]

* Facem aprecieri și deducții rapide bazate pe limbajul corpului.

* Există tendința ca femeile să se "facă mici" mult mai des, în comparație cu bărbații.

* Femeile se simt de obicei mai puțin puternice decât bărbații.

* O anumită postură a corpului repetată pentru o perioadă de timp poate conduce la o schimbare comportamentală ce te face să pari mai puternic. (Atât în ochii tăi, cât și ai altora.)

* Există numeroase dovezi că gesturile noastre (limbajul non-verbal) determină ce cred și simt alții în legătură cu noi. Dar ceea ce este și mai important, non-verbalul nostru determină și ce credem și simțim noi față de noi înșine.

* Zâmbim când suntem fericiți. Dar și vice-versa este valabilă, când ne forțăm să zâmbim – ținând un creion între dinți, de exemplu – ne simțim fericiți/ devenim fericiți.

* Când te prefaci că ești puternic (adopți o postură de putere) ai mai multe șanse să te simți puternic.

* Știm că mintea ne modifică corpul, ceea ce este mai puțin cunoscut e faptul că și corpul/ postura corpului poate modifica mintea (gânduri, sentimente, aspecte fiziologice/ hormoni).

* Persoanele puternice tind să fie mai categorice, mai încrezătoare, mai optimiste. Pot gândi mai abstract, își asumă mai multe riscuri. Au o mai bună reacție la stres.

* Corpul poate modela minte, dar și schimbările de rol pot modela mintea.

* Elementele non-verbale chiar guvernează cum modul în care gândim și ce credem despre noi, nu-i influențează doar pe ceilalți, ci și pe noi înșine.

* Pozițiile specifice puterii pot să ne schimbe viața în mod semnificativ!

* Corpul modifică mintea, mintea poate schimba comportamentul, iar acesta poate modifica rezultatele pe care le obținem.

* Mici ajustări pot conduce la schimbări majore.


Sursă: www.ted.com

Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Elena's Bookclub - ”Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas

  Recomandarea de carte din această lună este ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas - Calea lucidității practicată în viața de zi cu zi” de Thich Nhat Hanh ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas ” este o carte a reamintirii, spunea Arnold Kotler. Scrisă cu eleganță și claritate, ea conține comentarii și meditații, anecdote personale și povești din experiența lui Thich Nhat Hanh ca activist pentru pace, ca maestru și lider al comunității oferind o perspectivă profundă despre modul în care pacea poate fi cultivată în fiecare aspect al vieții noastre. Cartea ne învață să devenim conștienți de relațiile noastre cu ceilalți și cu lumea din jur, să apreciem frumusețea, fără a ignora totuși și părțile mai puțin frumoase. Thich Nhat Hanh oferă exerciții simple de creștere a clarității mentale și fizice prin respirație conștientă, aducând stări de pace și bucurie aici și acum. Din introducere: Thich Nhat Hanh s-a născut în centrul Vietnamului în anul 1926 şi a fost hirotonisit ca şi că

Provocare pentru 7 zile: vorbeşte-i de bine pe cei din jur

Să vezi partea colorată a lucrurilor când toţi se încăpăţânează să-ţi arate nuanţele cenuşii nu e tocmai uşor. Mai ales când vine vorba de oameni, defectele sunt tolerate cu greu în lumea de astăzi, atât de competitivă, cu nuanţe uşor egoiste şi perfecţioniste. Dar hai să privim dincolo de partea mai puţin fermecătoare a oamenilor de lângă noi! Cum ar fi dacă pentru câteva zile am uita de “latura întunecată” şi am gândi doar de bine despre cei pe care îi întâlnim? Pentru o săptămână, uită de criticile deseori gratuite aduse celor din jur şi înlocuieşte-le cu vorbe de încurajare şi zâmbete. Pe scurt, te provoc ca timp de 7 zile să-i vorbeşti pe ceilalţi doar de bine. Dacă ţi se pare prea greu să găseşti ceva bun la anumite persoane, măcar evită să le vorbeşti de rău şi să atragi atenţia asupra punctelor lor slabe. E clar că nu toată lumea poate să iubească pe toată lumea, iar conflictele şi diferendele sunt, până la urmă, inevitabile. Însă asta nu înseamnă că trebuie să jude

Tu pentru ce ești recunoscător astăzi?

Obișnuiți cu un minim de confort în viața de zi cu zi și în "fuga" fără sfârșit spre nu se știe ce, de multe ori uităm să fim recunoscători pentru ceea ce avem în viața noastră, pentru lucruri (acum devenite banale) pe care le luăm de-a gata și de care uităm complet, fără a ne trece măcar prin cap să le mai apreciem, dar care pentru bunicii noștri și poate chiar pentru părinții noștri reprezentau un lux. Probabil te întrebi: "Despre ce o fi vorba?"... Poate fi vorba despre banalul curent electric, care de mult nu mai reprezintă o noutate și cu atât mai puțin un motiv de entuziasm, dar care la apăsarea unui simplu întrerupător ne luminează casa, astfel încât să nu fim nevoiți să stăm și să citim la lumina lămpii sau lumânării (eventual deteriorându-ne vederea din cauza asta), datorită căruia putem să ne uităm la televizor (nu că ar fi cine știe ce pierdere, dacă nu am face-o), datorită căruia putem să lucrăm la calculator, putem să ne conectăm la internet cu l