Treceți la conținutul principal

Elena's Bookclub - ”Sufletul neînlănțuit”

 

Sufletul neînlănțuit” de Michael A. Singer este recomandarea de carte pentru această lună, o carte extraordinară mai ales în aceste timpuri de schimbări rapide. 

Această carte îţi permite accestul la o spiritualitate foarte profundă, care te va ajuta să îți transformi relația ta cu tine, dar și cu lumea din jurul tău, pentru că îți prezintă ce poţi face pentru a te elibera de gândurile, emoţiile şi tiparele energetice obişnuite, care îţi limitează conştiinţa. Iar în final îţi arată cu o claritate neobişnuită calea către o viaţă trăită într-o libertate deplină a fiinţei tale lăuntrice.


Sufletul neînlănţuit - o călătorie dincolo de frontierele eului limitat” este o carte liniștitoare, perfectă pentru cei care își doresc o viață trăită în mod conștient, în care bucuria și ușurința își fac loc în mod natural, ca urmare a renunțării la nevoia de control. Oamenii care citesc această carte observă cum capacitatea lor de înțelegere se mărește în mod neașteptat, iar conștiința lor se expandează. 


Michael A. Singer  este autor, jurnalist și speaker american, renumit pe plan mondial mai ales pentru cărțile sale despre spiritualitate. De-a lungul anilor, Singer și-a adus o contribuție importantă în domeniul afacerilor, al artei, educației, sănătății și protecției mediului înconjurător.


Fragmente din carte:

*”Sinele” tău este ceea ce ești întotdeauna, indiferent unde te-ai afla.

*Cine este cel care observă toate schimbările care se produc în interiorul tău? 

*Cine este cel care percepe acest lucru? Cine este cel care observă această tulburare interioară? Simplul fapt că îți poți contempla tulburarea arată că tu nu ești una cu ea. 

*Ce parte din mine este deranjată de această problemă?

*Tu exiști indiferent dacă gândești sau nu.

*Lumea exterioară și fluxul emoțiilor interioare sunt efemere, apărând și dispărând, dar tu, cel care experimentezi aceste lucruri, continui să rămâi conștient de ele.

*Conștiința ta experimentează un model mental subiectiv al realității, nu realitatea propriu-zisă.

*Cum te-ai simți dacă o persoană reală din lumea exterioară ți-ar vorbi așa cum face această voce interioară? Ce relație ai putea avea cu ea?


*Cea mai bună modalitate de a învăța despre conștiință este experiența directă.

*Cine sunt eu?

*Atunci când devii lucid, tu nu te mai identifici cu tot ceea ce ți se întâmplă, ci rămâi conștient de faptul că tu ești cel care experimentează aceste evenimente.

*Obiectele exterioare sau gândurile îți pot capta oricând atenția. Conștiința rămâne însă neschimbată, indiferent dacă este focalizată asupra lumii exterioare sau asupra gândurilor subiective.


*Așa cum Soarele nu își părăsește niciodată poziția pe cer pentru a ilumina obiectele cu lumina sa strălucitoare, conștiința nu își părăsește niciodată centrul ei pentru a-și proiecta atenția asupra obiectelor formelor, gândurilor și emoțiilor.

*În interiorul ființei tale există o sursă de energie inepuizabilă, distinctă de orice sursă de energie exterioară.


*Conștiința este unul dintre cele mai mari mistere ale vieții.

*Orice mișcare a corpului tău, orice emoție pe care o trăiești și orice gând care îți trece prin minte reprezintă forme de energie. 

*”Eu sunt cel care vede. Privesc întreaga lume de undeva din interior și sunt conștient de evenimentele, de gândurile și de emoțiile care se succed în fața mea.”

*Experiențele care se succed clipă de clipă îți permit să înveți și să crești din punct de vedere spriritual. Inima și mintea ta se dilată, iar tu ești transformat pe un nivel foarte profund. Experiențele de viață sunt de departe cel mai bun maestru.

*A-ți trăi viața înseamnă a experimenta fiecare moment care trece prin tine.

*Oamenii treziți trăiesc întotdeauna în ”momentul prezent”. Ei sunt perfect conștienți de ceea ce se întâmplă în fața lor în momentul de față, și astfel, întreaga viață trece prin ei. Imaginează-ți cum te-ai simți dacă ai putea fi sută la sută conștient de tot ceea ce ți se întâmplă, clipă de clipă.


*Soarele strălucește pretutindeni la fel, fără să țină cont de bunătatea sau de răutatea oamenilor.

*Atunci când te închizi, energia nu mai curge prin tine.

*În spatele temerilor și durerii tale se ascunde de fapt un ocean de iubire.

*Ori de câte ori faci ceva pentru a evita o durere, această durere ajunge să îți controleze întreaga viață.

*Variațiile energiei la nivelul inimii ne guvernează întreaga viață.

*Iubirea poate vindeca orice.

*Mintea analitică nu poate gestiona infinitatea.

*Tu ești conștiința care observă ce se întâmplă.

*Întreaga ta călătorie prin viață depinde de reacțiile inimii, nu de cele ale minții tale. Mintea nu face decât să-ți urmeze inima.


Cartea ”Sufletul neînlănțuit”, de Michael Singer poate fi cumparată online de aici.




Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Elena's Bookclub - ”Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas

  Recomandarea de carte din această lună este ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas - Calea lucidității practicată în viața de zi cu zi” de Thich Nhat Hanh ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas ” este o carte a reamintirii, spunea Arnold Kotler. Scrisă cu eleganță și claritate, ea conține comentarii și meditații, anecdote personale și povești din experiența lui Thich Nhat Hanh ca activist pentru pace, ca maestru și lider al comunității oferind o perspectivă profundă despre modul în care pacea poate fi cultivată în fiecare aspect al vieții noastre. Cartea ne învață să devenim conștienți de relațiile noastre cu ceilalți și cu lumea din jur, să apreciem frumusețea, fără a ignora totuși și părțile mai puțin frumoase. Thich Nhat Hanh oferă exerciții simple de creștere a clarității mentale și fizice prin respirație conștientă, aducând stări de pace și bucurie aici și acum. Din introducere: Thich Nhat Hanh s-a născut în centrul Vietnamului în anul 1926 şi a fost hirotonisit ca şi că

Tu pentru ce ești recunoscător astăzi?

Obișnuiți cu un minim de confort în viața de zi cu zi și în "fuga" fără sfârșit spre nu se știe ce, de multe ori uităm să fim recunoscători pentru ceea ce avem în viața noastră, pentru lucruri (acum devenite banale) pe care le luăm de-a gata și de care uităm complet, fără a ne trece măcar prin cap să le mai apreciem, dar care pentru bunicii noștri și poate chiar pentru părinții noștri reprezentau un lux. Probabil te întrebi: "Despre ce o fi vorba?"... Poate fi vorba despre banalul curent electric, care de mult nu mai reprezintă o noutate și cu atât mai puțin un motiv de entuziasm, dar care la apăsarea unui simplu întrerupător ne luminează casa, astfel încât să nu fim nevoiți să stăm și să citim la lumina lămpii sau lumânării (eventual deteriorându-ne vederea din cauza asta), datorită căruia putem să ne uităm la televizor (nu că ar fi cine știe ce pierdere, dacă nu am face-o), datorită căruia putem să lucrăm la calculator, putem să ne conectăm la internet cu l

A nu alege este tot o alegere

Recent am dat peste un citat al lui Carl Jung: ”În prezent educăm oamenii numai până în punctul unde își pot câștiga existența și se pot căsători, iar apoi educația se oprește cu desăvârșire, ca și cum o ținută mentală completă a fost obținută. Soluția la toate celelalte problemele complicate ale vieții sunt lăsate la discreția și ignoranța fiecărui individ. Nenumărate căsătorii nefericite și nechibzuite, nenumărate dezamăgiri profesionale se datorează, pur și simplu, lipsei de educație a adultului. Mulți oameni (bărbați și femei) își petrec astfel întreaga viață într-o completă ignoranță cu privire la cele mai importante lucruri... Adultul poate fi educat și poate răspunde într-un mod favorabil la educația individuală...” Întrebarea mea este: ”Și cine îi oprește?!...” Este vorba de alegerea fiecăruia. Fiecare este responsabil pentru bunăstarea sa, însă mulți rezumă aceasta la bani. Și confort (care nu este nici măcar confort, ci o rutină care dă un sentiment de siguranță,