Skip to main content

Borcanul Recunoștinței


Mă bucur că nu am lăsat să treacă luna ianuarie fără să fi scris acest articol despre ”Borcanul Recunoștinței” (în engleză sună mai bine, dar asta e)...

Cred că era destul de clar ce e de făcut încă din instrucțiunile de pe borcan (și, oricum, fiecare poate, în funcție de creativitatea sa, fie să elimine, fie să adauge lucruri), dar mi-am zis că aș putea face câteva mici mențiuni, care s-ar putea dovedi de folos mai ales celor care au copii...

De exemplu, eu am implicat-o pe fetița mea de 6 ani și... nici nu vă imaginați ce fericită a putut să fie :) Cooptați-i și pe cei mici în acest joc, veți vedea că de multe ori ei sunt cei care vin cu borcanul seara și vă întreabă dacă nu vă apucați de scris lucruri frumoase pe jumătăți de bilețele, iar ei nici nu au nevoie de prea multe detalii sau de instrucțiuni, au un talent înnăscut pentru lucrurile astea... :)
Este unul dintre cele mai simple lucruri pe care îl puteți face pentru a vă spori starea de bine și a vă bucura mai mult de viață. Un obicei atât de mic, care poate avea un impact atât de mare.

- Noi cum facem?
- În fiecare seară ne luăm borcanul (de obicei îl aduce Theona și mă întreabă: ”Mami, nu scriem ce a fost frumos azi?”) și ne gândim la lucrurile care ne-au plăcut sau lucrurile pe care le-am făcut și îl alegem pe cel mai fain.

După cum e scris și pe borcan, poate fi:

- un moment frumos (sau mai multe);

- un lucru (sau mai multe lucruri) pe care le-ai realizat;

- un mic dar pe care le-ai primit;

- un fază amuzantă;

- o revelație;

- un lucru frumos pe care l-ai văzut;

- ceva care te-a impresionat sau... ceva care te-a emoționat;

- un citat dintr-o carte sau de pe facebook :) sau de unde vrei tu...
Nu mai departe de ieri am citit undeva YOU DID NOT WAKE UP TO BE MEDIOCRE. (Nu te-ai trezit azi ca să fii mediocru)... m-a pus pe gânduri... :) și l-am notat.

- niște cuvinte frumoase sau profunde pe care le-ai auzit cine știe unde...

Poate fi orice!

Și astfel, conform dictonului lui Goethe, nu ai să lași să treacă o zi (sau o săptămână, pentru cei mai ocupați dintre noi) ”fără să fi văzut ceva frumos, să fi citit ceva frumos sau să fi auzit ceva frumos”.

Poate că pentru unii dintre noi nu e întotdeauna ușor să găsească astfel de lucruri, dar cu cât le cauți mai mult, cu atât mai mult ai să le găsești și... îți garantez că vei începe să vezi din ce în ce mai multe (pentru că vor începe să fie din ce în ce mai multe).

O întrebare bună care te-ar putea ajuta în acest sens este aceasta:
Care este cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat astăzi?
  

Sper să îți fie de folos și sper să te fi convins să -ți faci și tu un Borcan al Recunoștinței, nu-ți ia mai mult de 2 minute pe zi.


Comments

V-a plăcut și...

IKIGAI – Tu ce vrei să fii când ai să crești mare?

Seminar exclusiv pentru studenți {gratuit}


”Unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le poți face oamenilor este permisiunea și încurajarea de a visa, de a fi ei înșiși și, cel mai important, de a-și trăi viața cu pasiune, așa cum își doresc.”  (Keith Abraham)
Acest seminar se adresează studenților care doresc să evolueze personal sau profesional, care au sau își doresc să aibă un ideal, care au o motivație, precum și celor care își caută o motivație în viață, celor care doresc să-și depășească condiția actuală, celor care doresc să se descopere sau să descopere ce-și doresc în viață.
În acest seminar vom vorbi despre subiecte precum: - imaginea de sine și stima de sine; - tipuri de personalitate; - aptitudini, abilități și deprinderi; - interese și valori; - obiective și obiceiuri; - importanța perspectivei și puterea persistenței; - vise și pasiuni.

* Dacă ești dispus să-ți schimbi modul de a gândi, tu îți poți schimba întreaga viață. * (Louise Hay)

Locația
Str. Brăilei, Nr. 165A, Et. 1 (Clăd…

Cărți pe care le recomand din toată inima

******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************

Dumnezeu vrea ca tu să fii fericit/ă

Te-ai gândit vreodată că iubirea și acceptarea este tot ceea ce avem nevoie pe această lume?... Da, tot ce avem nevoie este iubire și acceptare. Însă noi ne refuzăm nouă înșine acestea și implicit, apoi, le refuzăm și celor din jur.
Te-ai gândit vreodată că de fapt atunci când nu accepți ceva sau critici ceva la altceineva, faci asta pentru că de fapt nu accepți ceva la tine?!... Și, implicit, când cineva critică sau condamnă ceva la tine, de fapt, nu are o problemă cu tine, ci cu el însuși/ ea însăși?... Sună mai simplu decât este (în teorie este întotdeauna mai ușor decât în practică), însă este și eliberator, deoarece, cu puțin exercițiu, dacă îți impui să îți aduci aminte și conștiezi că atunci când cineva te judecă și te condamnă, de fapt, nu are o problemă cu tine, ci cu el, deja nu te mai ”consumi” atât și, în cele din urmă, ajungi să nu te mai lași afectat și, poate, chiar să ai compasiune pentru persoana respectivă.
Așa că... ține minte că atunci când nu-ți place ceva l…