Skip to main content

Borcanul Recunoștinței


Mă bucur că nu am lăsat să treacă luna ianuarie fără să fi scris acest articol despre ”Borcanul Recunoștinței” (în engleză sună mai bine, dar asta e)...

Cred că era destul de clar ce e de făcut încă din instrucțiunile de pe borcan (și, oricum, fiecare poate, în funcție de creativitatea sa, fie să elimine, fie să adauge lucruri), dar mi-am zis că aș putea face câteva mici mențiuni, care s-ar putea dovedi de folos mai ales celor care au copii...

De exemplu, eu am implicat-o pe fetița mea de 6 ani și... nici nu vă imaginați ce fericită a putut să fie :) Cooptați-i și pe cei mici în acest joc, veți vedea că de multe ori ei sunt cei care vin cu borcanul seara și vă întreabă dacă nu vă apucați de scris lucruri frumoase pe jumătăți de bilețele, iar ei nici nu au nevoie de prea multe detalii sau de instrucțiuni, au un talent înnăscut pentru lucrurile astea... :)
Este unul dintre cele mai simple lucruri pe care îl puteți face pentru a vă spori starea de bine și a vă bucura mai mult de viață. Un obicei atât de mic, care poate avea un impact atât de mare.

- Noi cum facem?
- În fiecare seară ne luăm borcanul (de obicei îl aduce Theona și mă întreabă: ”Mami, nu scriem ce a fost frumos azi?”) și ne gândim la lucrurile care ne-au plăcut sau lucrurile pe care le-am făcut și îl alegem pe cel mai fain.

După cum e scris și pe borcan, poate fi:

- un moment frumos (sau mai multe);

- un lucru (sau mai multe lucruri) pe care le-ai realizat;

- un mic dar pe care le-ai primit;

- un fază amuzantă;

- o revelație;

- un lucru frumos pe care l-ai văzut;

- ceva care te-a impresionat sau... ceva care te-a emoționat;

- un citat dintr-o carte sau de pe facebook :) sau de unde vrei tu...
Nu mai departe de ieri am citit undeva YOU DID NOT WAKE UP TO BE MEDIOCRE. (Nu te-ai trezit azi ca să fii mediocru)... m-a pus pe gânduri... :) și l-am notat.

- niște cuvinte frumoase sau profunde pe care le-ai auzit cine știe unde...

Poate fi orice!

Și astfel, conform dictonului lui Goethe, nu ai să lași să treacă o zi (sau o săptămână, pentru cei mai ocupați dintre noi) ”fără să fi văzut ceva frumos, să fi citit ceva frumos sau să fi auzit ceva frumos”.

Poate că pentru unii dintre noi nu e întotdeauna ușor să găsească astfel de lucruri, dar cu cât le cauți mai mult, cu atât mai mult ai să le găsești și... îți garantez că vei începe să vezi din ce în ce mai multe (pentru că vor începe să fie din ce în ce mai multe).

O întrebare bună care te-ar putea ajuta în acest sens este aceasta:
Care este cel mai bun lucru care ți s-a întâmplat astăzi?
  

Sper să îți fie de folos și sper să te fi convins să -ți faci și tu un Borcan al Recunoștinței, nu-ți ia mai mult de 2 minute pe zi.


Comments

V-a plăcut și...

Workshop intenții 2019

Pentru că intențiile ne creează experiențele.


Acest workshop este despre tine!
Și deși am lucrat câteva ore ca să pregătesc descrierea la acest workshop, am ajuns la concluziacă feedback-ul pe care mi l-a dat prietena mea Elena Dolea spune tot:
”Ca să reușești ceva în această viață trebuie să știi ce vrei. Dacă nu știi ce vrei, e musai să afli. Workshop-ul de intenții, așa cum l-a conceput Elena, face lumină și în cea mai încețoșată minte. Pe măsură ce parcurgeam întrebările, mă descopeream pe mine însămi: am realizat câte am reușit să fac, ce am îmbunătățit anul care a trecut și am știut clar ce să aleg pentru noul an. Am observat că doar simplul fapt de a pune pe hârtie niște intenții, dorințe nespuse, a făcut ca acestea să se întâmple/realizeze. Cât despre dream board (panoul cu obiective)... e cea mai ușoară și eficientă metodă de împlinire a viselor. Și asta o spun eu, o persoană pragmatică. Am de gând să fac din acest workshop un obicei!”
Suntem în fiecare moment la distanța de...…

Am să mă iubesc...

Am să mă iubesc. Am să mă iubesc, în sfârşit și cu adevărat. Am să mă iubesc fiindcă acum ştiu că eu sunt tot ce am, că eu sunt cea mai bună prietenă a mea, familia mea, totul meu. Am să mă iubesc atât de mult încât singura persoană de care voi depinde de acum, voi fi eu. Am să mă iubesc cu tot ce însemn, cu toate defectele mele, cu toate slăbiciunile, neputinţele şi decăderile mele. Am să mă iubesc atât de mult, încât niciodată nu voi mai gândi despre mine că sunt urâtă - indiferent ce formă va lua trupul meu - şi nu voi mai lăsa pe nimeni să mă încarce cu complexe. Am să mă iubesc atât de mult încât voi înţelege că sunt unică în lume şi că nu pot fi comparată cu nimeni, că scopul meu este să fiu cea mai bună varianta a mea, nu să mă irosesc concurând cu alţii sau încercând să depăşesc pe cineva. Am să mă iubesc atât de mult încât îmi voi tolera slăbiciunile şi nu-mi voi mai condamna neputinţele. Am să mă iubesc atât de mult încât îmi voi ierta rătăcirile şi decăderile, îngăduindu-mi să …

Workshop ”Ai grijă de tine, femeie frumoasă!”

Ce ai face astăzi - cum ți-ai petrece ziua - dacă te-ai iubi mai mult?

În acest workshop vom vorbi despre iubire și, în special, despre iubirea pentru tine. Vom vedea DE CE este atât de important să ai grija de tine și, mai ales, vom vedea CUM putem face asta. Vei înțelege că, de fapt, atunci când ai grijă de tine însăți, ai grijă de lumea întreagă, pentru că ești încărcată cu iubire și energie (nu cu frustrări, supărări și stres).
De ce este bine să ai griă de tine cred că este evident, cu toate acestea voi enumera câteva dintre beneficii pe care poate nu le-ai luat în considerare: - Vei fi mai sănătoasă, vei avea o mai bună stare de spirit și vei simți cum bunăstarea își face, încetul cu încetul, loc în viața ta, pentru că se va diminua nivelul de stres.
- Te vei bucura de o capacitate mai mare de concentrare, ceea ce te va ajuta să ai mai multă claritate și, în același timp, să fii mai eficientă în ceea ce faci.
- Vei depăși frici și astfel vei fi mai încrezătoare, nu vei mai amâna…