Skip to main content

Muzica


Muzica provoacă o anumită vibrație ce are ca efect indiscutabil o reacție fizică. În cele din urmă, vibrația adecvată pentru fiecare persoană va fi găsită și utilizată. (George Gershwin)

Sunetele și muzica sunt terapii binecunoscute. Majoritatea oamenilor ascultă cu plăcere muzică, fără să-și dea seama de puterea ei asupra minții și corpului. În ”The Mozart Effect”, Don Campbell spune: ”Muzica ascultată acasă, la birou sau la școală ajută la crearea unui echilibru dinamic între emisfera stângă, mai logică [a creierului], și cea dreaptă, mai intuitivă – interacțiune despre care se crede că ar fi baza creativității.”

Mamele știu intuitiv că își pot liniști copiii mici cu cântece de leagăn. Sunetele produse de valurile oceanului sau muzica liniștită relaxează mintea și reduce tensiunea musculară.

Se știe că muzica influențează ritmul respirației, tensiunea sangvină și pulsul. Muzica și sunetele ne pot pot ajuta să ne schimbăm percepțiile, să ne îmbunătățim sistemul imunitar, să ne creăm un sentiment de bunăstare, să scăpăm de stres și să avem o digestie mai bună.

Muzica clasică, cântările baroce și gregoriene sunt liniștitoare și relaxante. Măresc puterea de concentrare și memoria, creând un mediu stimulant pentru lucru sau studiu. Muzica sacră, muzica gospel percuția ne înseninează și ne trezesc latura spirituală. Muzica latino stimulează corpul să se miște. Muzica rock sau heavy mettal ne poate face să ne simțim agitați. Muzica în surdină și muzica romantică ne pot trezi sentimente de compasiune și iubire.

(„Trezește-te! E mai târziu decât crezi”  de Carole Collins & Carolyn Christison)


Comments

V-a plăcut și...

Seminar „Îndrăznește să visezi! E viața ta!”

Dacă ai ști că mai ai doar câteva zile de trăit și ai privi în urmă, ai fi mulțumit/ă de viața ta?
Care ar fi cel mai mare regret al tău? Ce ți-ai dori să fi făcut, dar nu ai reușit încă?
Bronnie Ware, o asistentă din Australia a scris chiar o carte pe această temă. Ea a descoperit că sunt 5 mari regrete pe care le avem la sfârșitul vieții, pe care le voi rezuma astfel:
Îmi doresc să fi avut curajul să-mi trăiesc viaţa aşa cum vroiam eu, nu cum au vrut alţii s-o trăiesc. Îmi doresc s-mi fi permis să fiu mai fericit/ă.
În acest seminar vom vorbi despre o temă foarte dragă mie, despre cât de importante sunt visele în viața noastră, despre faptul că ele ne dau energia să realizăm lucruri la care nici nu ne-am fi gândit sau nu credeam că sunt posibile și ne umplu viața de bucuria împlinirii.
Vom vorbi despre cele mai comune scuze pe care le folosim să ne auto-sabotăm în a ne atinge adevăratul potențial și a ne urma visele. Și cum putem depăși și înlătura aceste scuze.
În afară de vise, vom ma…

Trăiește pentru fiecare zi

”Nu mai trăi pentru weekend, trăiește pentru fiecare zi a săptămânii.” (Richard Branson)

Ce am învățat de la concertul Scorpions?

Săptămâna trecută am avut parte de o mult dorită și necesară ieșire din cotidian: am fost la concertul Scorpions la București.

Mă așteptam să fie fain, dar mă bucur să pot spune că mi-a depășit așteptările. În afară de muzica bună, acest concert a venit la pachet cu niște reflecții importante și confirmări cu privire la ceea ce înseamnă succes și a-ți trăi viața în termenii tăi, lecții esențiale dacă vrei să trăiești o viață plină de sens.
Să încep cu începutul: Înclin să cred că toată lumea știe cine este ”Scorpions” și probabil multora le plac melodiile lor, mai ales baladele care au un mesaj foarte puternic și o linie melodică foarte faină. În ciuda faptului că îmi place ”Scorpions”, nu pt spune că sunt un mare fan (chestia asta cu fanii înrăiți pur și simplu nu mă caracterizează, la mine există doar lucruri și oameni pe care fie îi apreciez, fie îmi plac foarte mult... dar fără a călca pe picioare sau în picioare pe nimeni pentru asta J). Deși cei de la ”Scorpions” sunt oameni cu …