Skip to main content

Muzica


Muzica provoacă o anumită vibrație ce are ca efect indiscutabil o reacție fizică. În cele din urmă, vibrația adecvată pentru fiecare persoană va fi găsită și utilizată. (George Gershwin)

Sunetele și muzica sunt terapii binecunoscute. Majoritatea oamenilor ascultă cu plăcere muzică, fără să-și dea seama de puterea ei asupra minții și corpului. În ”The Mozart Effect”, Don Campbell spune: ”Muzica ascultată acasă, la birou sau la școală ajută la crearea unui echilibru dinamic între emisfera stângă, mai logică [a creierului], și cea dreaptă, mai intuitivă – interacțiune despre care se crede că ar fi baza creativității.”

Mamele știu intuitiv că își pot liniști copiii mici cu cântece de leagăn. Sunetele produse de valurile oceanului sau muzica liniștită relaxează mintea și reduce tensiunea musculară.

Se știe că muzica influențează ritmul respirației, tensiunea sangvină și pulsul. Muzica și sunetele ne pot pot ajuta să ne schimbăm percepțiile, să ne îmbunătățim sistemul imunitar, să ne creăm un sentiment de bunăstare, să scăpăm de stres și să avem o digestie mai bună.

Muzica clasică, cântările baroce și gregoriene sunt liniștitoare și relaxante. Măresc puterea de concentrare și memoria, creând un mediu stimulant pentru lucru sau studiu. Muzica sacră, muzica gospel percuția ne înseninează și ne trezesc latura spirituală. Muzica latino stimulează corpul să se miște. Muzica rock sau heavy mettal ne poate face să ne simțim agitați. Muzica în surdină și muzica romantică ne pot trezi sentimente de compasiune și iubire.

(„Trezește-te! E mai târziu decât crezi”  de Carole Collins & Carolyn Christison)


Comments

V-a plăcut și...

Workshop intenții 2019

Pentru că intențiile ne creează experiențele.


Acest workshop este despre tine!
Și deși am lucrat câteva ore ca să pregătesc descrierea la acest workshop, am ajuns la concluziacă feedback-ul pe care mi l-a dat prietena mea Elena Dolea spune tot:
”Ca să reușești ceva în această viață trebuie să știi ce vrei. Dacă nu știi ce vrei, e musai să afli. Workshop-ul de intenții, așa cum l-a conceput Elena, face lumină și în cea mai încețoșată minte. Pe măsură ce parcurgeam întrebările, mă descopeream pe mine însămi: am realizat câte am reușit să fac, ce am îmbunătățit anul care a trecut și am știut clar ce să aleg pentru noul an. Am observat că doar simplul fapt de a pune pe hârtie niște intenții, dorințe nespuse, a făcut ca acestea să se întâmple/realizeze. Cât despre dream board (panoul cu obiective)... e cea mai ușoară și eficientă metodă de împlinire a viselor. Și asta o spun eu, o persoană pragmatică. Am de gând să fac din acest workshop un obicei!”
Suntem în fiecare moment la distanța de...…

Am să mă iubesc...

Am să mă iubesc. Am să mă iubesc, în sfârşit și cu adevărat. Am să mă iubesc fiindcă acum ştiu că eu sunt tot ce am, că eu sunt cea mai bună prietenă a mea, familia mea, totul meu. Am să mă iubesc atât de mult încât singura persoană de care voi depinde de acum, voi fi eu. Am să mă iubesc cu tot ce însemn, cu toate defectele mele, cu toate slăbiciunile, neputinţele şi decăderile mele. Am să mă iubesc atât de mult, încât niciodată nu voi mai gândi despre mine că sunt urâtă - indiferent ce formă va lua trupul meu - şi nu voi mai lăsa pe nimeni să mă încarce cu complexe. Am să mă iubesc atât de mult încât voi înţelege că sunt unică în lume şi că nu pot fi comparată cu nimeni, că scopul meu este să fiu cea mai bună varianta a mea, nu să mă irosesc concurând cu alţii sau încercând să depăşesc pe cineva. Am să mă iubesc atât de mult încât îmi voi tolera slăbiciunile şi nu-mi voi mai condamna neputinţele. Am să mă iubesc atât de mult încât îmi voi ierta rătăcirile şi decăderile, îngăduindu-mi să …

Workshop ”Ai grijă de tine, femeie frumoasă!”

Ce ai face astăzi - cum ți-ai petrece ziua - dacă te-ai iubi mai mult?

În acest workshop vom vorbi despre iubire și, în special, despre iubirea pentru tine. Vom vedea DE CE este atât de important să ai grija de tine și, mai ales, vom vedea CUM putem face asta. Vei înțelege că, de fapt, atunci când ai grijă de tine însăți, ai grijă de lumea întreagă, pentru că ești încărcată cu iubire și energie (nu cu frustrări, supărări și stres).
De ce este bine să ai griă de tine cred că este evident, cu toate acestea voi enumera câteva dintre beneficii pe care poate nu le-ai luat în considerare: - Vei fi mai sănătoasă, vei avea o mai bună stare de spirit și vei simți cum bunăstarea își face, încetul cu încetul, loc în viața ta, pentru că se va diminua nivelul de stres.
- Te vei bucura de o capacitate mai mare de concentrare, ceea ce te va ajuta să ai mai multă claritate și, în același timp, să fii mai eficientă în ceea ce faci.
- Vei depăși frici și astfel vei fi mai încrezătoare, nu vei mai amâna…