Skip to main content

Muzica


Muzica provoacă o anumită vibrație ce are ca efect indiscutabil o reacție fizică. În cele din urmă, vibrația adecvată pentru fiecare persoană va fi găsită și utilizată. (George Gershwin)

Sunetele și muzica sunt terapii binecunoscute. Majoritatea oamenilor ascultă cu plăcere muzică, fără să-și dea seama de puterea ei asupra minții și corpului. În ”The Mozart Effect”, Don Campbell spune: ”Muzica ascultată acasă, la birou sau la școală ajută la crearea unui echilibru dinamic între emisfera stângă, mai logică [a creierului], și cea dreaptă, mai intuitivă – interacțiune despre care se crede că ar fi baza creativității.”

Mamele știu intuitiv că își pot liniști copiii mici cu cântece de leagăn. Sunetele produse de valurile oceanului sau muzica liniștită relaxează mintea și reduce tensiunea musculară.

Se știe că muzica influențează ritmul respirației, tensiunea sangvină și pulsul. Muzica și sunetele ne pot pot ajuta să ne schimbăm percepțiile, să ne îmbunătățim sistemul imunitar, să ne creăm un sentiment de bunăstare, să scăpăm de stres și să avem o digestie mai bună.

Muzica clasică, cântările baroce și gregoriene sunt liniștitoare și relaxante. Măresc puterea de concentrare și memoria, creând un mediu stimulant pentru lucru sau studiu. Muzica sacră, muzica gospel percuția ne înseninează și ne trezesc latura spirituală. Muzica latino stimulează corpul să se miște. Muzica rock sau heavy mettal ne poate face să ne simțim agitați. Muzica în surdină și muzica romantică ne pot trezi sentimente de compasiune și iubire.

(„Trezește-te! E mai târziu decât crezi”  de Carole Collins & Carolyn Christison)


Comments

V-a plăcut și...

Ce am învățat de la concertul Scorpions?

Săptămâna trecută am avut parte de o mult dorită și necesară ieșire din cotidian: am fost la concertul Scorpions la București.

Mă așteptam să fie fain, dar mă bucur să pot spune că mi-a depășit așteptările. În afară de muzica bună, acest concert a venit la pachet cu niște reflecții importante și confirmări cu privire la ceea ce înseamnă succes și a-ți trăi viața în termenii tăi, lecții esențiale dacă vrei să trăiești o viață plină de sens.
Să încep cu începutul: Înclin să cred că toată lumea știe cine este ”Scorpions” și probabil multora le plac melodiile lor, mai ales baladele care au un mesaj foarte puternic și o linie melodică foarte faină. În ciuda faptului că îmi place ”Scorpions”, nu pt spune că sunt un mare fan (chestia asta cu fanii înrăiți pur și simplu nu mă caracterizează, la mine există doar lucruri și oameni pe care fie îi apreciez, fie îmi plac foarte mult... dar fără a călca pe picioare sau în picioare pe nimeni pentru asta J). Deși cei de la ”Scorpions” sunt oameni cu …

Lumina este totul

”Lumina ca și sunetul este ceva extraordinar. Pictorii încearcă să pună lumina pe pânză; fotografia încearcă să prindă lumina; există lumina unei singure lămpi într-o noapte întunecoasă sau lumina care se află pe fața altuia, lumina care se află înapoia ochilor. Lumina pe care o văd ochii nu este lumina de pe apă; această lumină este atât de deosebită, atât de vastă încât nu poate intra în câmpul îngust al ochiului. Această lumină, ca și sunetul, se mișcă la nesfârșit, - înăuntru și în afară – ca și fluxul și reflexul mării. Și dacă stai foarte liniștit, tu mergi cu ea, dar nu în închipuire sau senzorial; mergi cu ea fără să știi, în afara măsurii timpului.
Frumusețea acestei lumini, ca și a iubirii, este de a nu putea fi atinsă, de a nu putea fi pusă în cuvânt. Însă ea era acolo – în umbră, în spațiul deschis, în casă, în fereastra de peste drum, și în râsul acelor copii. Fără lumina aceea, ceea ce vedeți este cu totul neînsemnat, căci lumina este totul.” (J. Krishnamurti)

Să nu renunți niciodată!

Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.

În 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley, după un singur concert. I-a spus: "Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane.
Beethoven a fost considerat de către profesorii săi fără nicio şansă ca şi compozitor. Nu i-a ascultat însă, şi a compus, fiind complet surd, 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale.
Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una dintre profesoare l-a descris ca fiind "încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti". A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zürich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină matematică si fizică, nu?
În 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agenţii de modeling, i-a spus modelei aspi…