Treceți la conținutul principal

Încredere și Optimism

Update 16.03.2020:
În aceste momente avem nevoie de încredere și optimism mai mult ca niciodată. Iar dacă în urmă cu numai o săptămână acest program putea fi considerat de unii un moft, astăzi a devenit o necesitate, pentru că avem nevoie în mod imperios de ”încredere și optimism” pentru a naviga perioada tulbure în care ne aflăm.

Iar rândurile de mai jos, din păcate, nu se mai adresează doar celor care doresc mai multă încredere și optimism, ci tuturor celor care își doresc să găsească un punct de sprijin în ei înșiși.

*******************************

De vreme ce pentru tine este important să ai mai multă încredere în tine sau să fii mai optimistă, te întreb:
1. Ce faci în sensul ăsta? Ce faci pentru a avea mai multă încredere sau optimism?
2. Cât timp și energie investești ca să fii mai încrezătoare și mai optimistă?


Oamenii își doresc ca viața lor să se schimbe, dar de cele mai multe ori fără să depună  nici cel mai mic efort în acest sens. Dacă vrei într-adevăr să faci o schimbare la tine și în viața ta, trebuie să începi să faci pași în direcția respectivă, schimbări cât de mici, dar constante. De cele mai multe ori, schimbările nu se produc peste noapte. O schimbare este un proces, înseamnă muncă, înseamnă decizii, însemană să faci un minim de efort. Însă se merită, pentru că atunci când ai încredere în tine însăți, nu mai ai nevoie de aprobarea celor din jur, nu mai depinzi de părerile lor, iar criticile lor nu te mai influențează și nu te mai trag în jos. Ești liberă să-ți trăișei viața așa cum îți dorești.
Pentru aceasta ai nevoie să cultivi compasiunea de sine și să devii cea mai bună prietenă a ta, trebuie să schimbi modul în care te vezi și în care te limitezi pe tine însăți.

Cel mai adesea ce ne ține pe loc și ne trage în jos sunt lucruri precum stima de sine scăzută, propria devalorizare, faptul că nu ne apreciem și nu ne acceptăm așa cum suntem.

Probabil știi deja că de calitatea gândurilor noastre depinde calitatea vieții noastre. Atunci când ne schimbăm gândurile,  schimbăm modul în care ne simțim, ceea ne determină să schimbăm modul în care ne comportăm și acționăm, ceea ce conduce la obiceiuri noi și în consecință la viața pe care ne-o dorim.

Însă faptul că înțelegi acest lucru nu este de ajuns, trebuie să și să faci ceva pentru asta.

Pentru a te ajuta să faci schimbări în acest sens, am pus cap la cap un program în 10 pași care se va desfășura pe perioada a 10 luni, începând cu luna martie. Acest program va consta într-o întrevedere online ce va avea loc în fiecare lună și a unui grup online (pentru responsabilizare, sustinere și îndrumare), care au drept scop învățarea, educarea și consolidarea încrederii în sine și a optimismului, elementele ce stau la baza creării unei vieți echilibrate și armonioase.

Fiecare întâlnire online va avea o temă prestabilită, fiecare lună constituind de fapt un pas în transformarea ta, exerciții și practici simple și ușor de implementat, care te vor ajuta să instalezi obiceiuri ce vin în sprijinul vieții pe care ți-o dorești (pentru că motivația contează și îți poate schimba perspectiva, însă obiceiurile pe care le implementezi sunt cele care vor aduce adevărata schimbare pe care ți-o dorești). Dar despre toate aceste vă voi povesti mai pe îndelete când ne vom vedea pe 18 martie.

Pentru că este un program pilot și pentru că apreciez dorința ta de schimbare, primele 3 luni ale acestui program sunt gratuite, după care se va introduce o plată modică, tocmai pentru că te numeri printre primii înscriși. Dacă în acest răstimp îți dai seama că nu rezonezi cu modul meu de lucru, poți, în orice moment, părăsi programul

Te rog să nu mă crezi pe cuvânt! Fii sceptică și vino la prima întrevedere de pe 18 martie să afli dacă abordarea mea ți se potrivește. Sinceră sa fiu, intenția mea la fiecare eveniment, la fiecare interacțiune pe care o am, nu este ca sa ai încredere în mine, ci sa ai încredere în tine. Pentru că asta este cel mai important.

Pentru a te înscrie, te rog să completezi formularul de mai jos:


Pentru descrierea pe larg a programului, dă click pe link-ul de mai jos:

Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Elena's Bookclub - ”Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas

  Recomandarea de carte din această lună este ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas - Calea lucidității practicată în viața de zi cu zi” de Thich Nhat Hanh ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas ” este o carte a reamintirii, spunea Arnold Kotler. Scrisă cu eleganță și claritate, ea conține comentarii și meditații, anecdote personale și povești din experiența lui Thich Nhat Hanh ca activist pentru pace, ca maestru și lider al comunității oferind o perspectivă profundă despre modul în care pacea poate fi cultivată în fiecare aspect al vieții noastre. Cartea ne învață să devenim conștienți de relațiile noastre cu ceilalți și cu lumea din jur, să apreciem frumusețea, fără a ignora totuși și părțile mai puțin frumoase. Thich Nhat Hanh oferă exerciții simple de creștere a clarității mentale și fizice prin respirație conștientă, aducând stări de pace și bucurie aici și acum. Din introducere: Thich Nhat Hanh s-a născut în centrul Vietnamului în anul 1926 şi a fost hirotonisit ca şi că

Provocare pentru 7 zile: vorbeşte-i de bine pe cei din jur

Să vezi partea colorată a lucrurilor când toţi se încăpăţânează să-ţi arate nuanţele cenuşii nu e tocmai uşor. Mai ales când vine vorba de oameni, defectele sunt tolerate cu greu în lumea de astăzi, atât de competitivă, cu nuanţe uşor egoiste şi perfecţioniste. Dar hai să privim dincolo de partea mai puţin fermecătoare a oamenilor de lângă noi! Cum ar fi dacă pentru câteva zile am uita de “latura întunecată” şi am gândi doar de bine despre cei pe care îi întâlnim? Pentru o săptămână, uită de criticile deseori gratuite aduse celor din jur şi înlocuieşte-le cu vorbe de încurajare şi zâmbete. Pe scurt, te provoc ca timp de 7 zile să-i vorbeşti pe ceilalţi doar de bine. Dacă ţi se pare prea greu să găseşti ceva bun la anumite persoane, măcar evită să le vorbeşti de rău şi să atragi atenţia asupra punctelor lor slabe. E clar că nu toată lumea poate să iubească pe toată lumea, iar conflictele şi diferendele sunt, până la urmă, inevitabile. Însă asta nu înseamnă că trebuie să jude

Tu pentru ce ești recunoscător astăzi?

Obișnuiți cu un minim de confort în viața de zi cu zi și în "fuga" fără sfârșit spre nu se știe ce, de multe ori uităm să fim recunoscători pentru ceea ce avem în viața noastră, pentru lucruri (acum devenite banale) pe care le luăm de-a gata și de care uităm complet, fără a ne trece măcar prin cap să le mai apreciem, dar care pentru bunicii noștri și poate chiar pentru părinții noștri reprezentau un lux. Probabil te întrebi: "Despre ce o fi vorba?"... Poate fi vorba despre banalul curent electric, care de mult nu mai reprezintă o noutate și cu atât mai puțin un motiv de entuziasm, dar care la apăsarea unui simplu întrerupător ne luminează casa, astfel încât să nu fim nevoiți să stăm și să citim la lumina lămpii sau lumânării (eventual deteriorându-ne vederea din cauza asta), datorită căruia putem să ne uităm la televizor (nu că ar fi cine știe ce pierdere, dacă nu am face-o), datorită căruia putem să lucrăm la calculator, putem să ne conectăm la internet cu l