Treceți la conținutul principal

Un copil își dorește ca mama lui să fie fericită


Astăzi am pentru tine o întrebare pe cât de importantă, pe atât de neluată în seamnă în vârtejul zilelor prea încărcate, care marchează cu atât mai mult începutul anului școlar.
Te-ai gândit vreodată că ceea ce nu vindeci la tine, dai mai departe copiilor tăi?

De prea multe ori nu avem timp să ne punem astfel de întrebări sau să reflectăm la ele, luați de valul multitudinii de lucuri pe care le avem în fiecare zi, aspirați într-un vârtej perpetuu cu ”lucruri de făcut”. Și totuși acesta este tristul adevăr:

Dăm mai departe copiilor noștri ceea ce nu am vindecat la noi.

Adesea ne punem pe ultimul loc, uităm de noi, și spunem că facem totul pentru ei, fără să luăm în considerare că cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru ei este să fim bine cu noi, să fim sănătoși, să avem încredere în noi înșine și în ei, să petrecum timp de calitate împreună, să-i învățăm tot ceea ce noi nu am știut. De multe ori am vrea să le luăm povara de pe umeri, ne-am dori să o putem duce noi în locul lor, ceea ce chiar ne determină să-i cocoloșim uneori excesiv (fapt ce le aduce mai degrabă un deserviciu, pentru că de mule ori dă naștere la viitori adulți inadaptați și aroganți, obișnuiți să li se facă toate poftele). Însă ei nu au nevoie ca noi să le cărăm ”poverile” fizice. Au nevoie să ne purtăm și să ne vindecăm noi ”poverile” emoționale, astfel încât ei să poată duce o viață armonioasă și împlinită.

Dintr-un interviu pe care l-am urmărit mai demult, mi-a rămas întipărită în minte întrebarea: ”Ce crezi că-și dorește cel mai mult un copil de la mama lui?”. Noi avem impresia că ai noștri copii își doresc mame perfecte, dar interlocutoarea avea dreptate când a răspuns:
- Cel mai mult un copil își dorește ca mama lui să fie fericită!

Atunci când mama este fericită și copilul său va fi fericit. Pentru că atunci când noi suntem bine și copiii noștri sunt bine.

Nici nu ne dăm seama, dar povara cea mai grea a copiilor este viața netrăită a părinților, nefericirile, frustrările, neîmplinirile și suferințele lor.

Dacă te întrebi ce poți face în legătură cu asta, eu aș răspunde: Să te iubești mai mult! Să te iubești și pe tine! Să ai grijă și de tine!

Da, este întotdeauna mai ușor de spus decât de făcut, și tocmai de aceea am creat minicursul gratuit Evoluție prin iubirea de sine prin care îmi doresc să te ajut și să te conving să te iubești și pe tine. Am făcut acest minicurs cât mai simplu și mai ușor posibil, de aceea exercițiile sunt foarte scurte și ușor de implementat. Nu durează mai mult de 2 minute pe zi. Te poți înscrie aicihttps://elenamocanasu.ro/minicurs-gratuit-iubire-de-sine.

Iubește-te și pe tine! Fă-o pentru copilul tău!





P.S. - Dă share mai departe, s-ar putea să-i fie de folos și altcuiva.

P.P.S. – Dacă nu ai făcut-o încă, te poți înscrie gratuit în comunitatea ”Evoluție prin iubire de sine”, accesând link-ul: www.facebook.com/groups/evolutiepriniubire



Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Elena's Bookclub - ”Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas

  Recomandarea de carte din această lună este ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas - Calea lucidității practicată în viața de zi cu zi” de Thich Nhat Hanh ” Pacea poate fi întâlnită la fiecare pas ” este o carte a reamintirii, spunea Arnold Kotler. Scrisă cu eleganță și claritate, ea conține comentarii și meditații, anecdote personale și povești din experiența lui Thich Nhat Hanh ca activist pentru pace, ca maestru și lider al comunității oferind o perspectivă profundă despre modul în care pacea poate fi cultivată în fiecare aspect al vieții noastre. Cartea ne învață să devenim conștienți de relațiile noastre cu ceilalți și cu lumea din jur, să apreciem frumusețea, fără a ignora totuși și părțile mai puțin frumoase. Thich Nhat Hanh oferă exerciții simple de creștere a clarității mentale și fizice prin respirație conștientă, aducând stări de pace și bucurie aici și acum. Din introducere: Thich Nhat Hanh s-a născut în centrul Vietnamului în anul 1926 şi a fost hirotonisit ca şi că

Provocare pentru 7 zile: vorbeşte-i de bine pe cei din jur

Să vezi partea colorată a lucrurilor când toţi se încăpăţânează să-ţi arate nuanţele cenuşii nu e tocmai uşor. Mai ales când vine vorba de oameni, defectele sunt tolerate cu greu în lumea de astăzi, atât de competitivă, cu nuanţe uşor egoiste şi perfecţioniste. Dar hai să privim dincolo de partea mai puţin fermecătoare a oamenilor de lângă noi! Cum ar fi dacă pentru câteva zile am uita de “latura întunecată” şi am gândi doar de bine despre cei pe care îi întâlnim? Pentru o săptămână, uită de criticile deseori gratuite aduse celor din jur şi înlocuieşte-le cu vorbe de încurajare şi zâmbete. Pe scurt, te provoc ca timp de 7 zile să-i vorbeşti pe ceilalţi doar de bine. Dacă ţi se pare prea greu să găseşti ceva bun la anumite persoane, măcar evită să le vorbeşti de rău şi să atragi atenţia asupra punctelor lor slabe. E clar că nu toată lumea poate să iubească pe toată lumea, iar conflictele şi diferendele sunt, până la urmă, inevitabile. Însă asta nu înseamnă că trebuie să jude

Tu pentru ce ești recunoscător astăzi?

Obișnuiți cu un minim de confort în viața de zi cu zi și în "fuga" fără sfârșit spre nu se știe ce, de multe ori uităm să fim recunoscători pentru ceea ce avem în viața noastră, pentru lucruri (acum devenite banale) pe care le luăm de-a gata și de care uităm complet, fără a ne trece măcar prin cap să le mai apreciem, dar care pentru bunicii noștri și poate chiar pentru părinții noștri reprezentau un lux. Probabil te întrebi: "Despre ce o fi vorba?"... Poate fi vorba despre banalul curent electric, care de mult nu mai reprezintă o noutate și cu atât mai puțin un motiv de entuziasm, dar care la apăsarea unui simplu întrerupător ne luminează casa, astfel încât să nu fim nevoiți să stăm și să citim la lumina lămpii sau lumânării (eventual deteriorându-ne vederea din cauza asta), datorită căruia putem să ne uităm la televizor (nu că ar fi cine știe ce pierdere, dacă nu am face-o), datorită căruia putem să lucrăm la calculator, putem să ne conectăm la internet cu l