Treceți la conținutul principal

Copilul tău nu are nevoie de o mamă eroină, ci de o mamă fericită

Este ușor să ne pierdem în tradiții și credințe și să facem lucrurile într-un anumit mod, doar pentru că generațiile dinaintea noastră le făceau astfel. Una dintre aceste credințe este aceea de a ne sacrifica pentru copiii noștri. Și oricât de măreț este acest gând, pe termen lung nu este sustenabil, cu atât mai mult cu cât de multe ori vine la pachet cu sentimentul de vină, pe care mulți părinți îl seamănă în sufletul copiilor lor.


Deși cea mai mare parte din timp nu suntem în avion, toți avem nevoie să ne punem mai întâi nouă masca de oxigen. Iar mie mi-a luat prea mult timp să asimilez această idee, dar într-un final am înțeles că pentru a putea avea grijă de copilul meu, TREBUIE CA SĂ POT EU RESPIRA! Pentru că în cazul depresurizării avionului, dacă eu nu pot respira, nici ea nu va mai respira prea mult timp, fiindcă nu are cine să o susțină și să o protejeze. (Iar asta nu este valabil numai pentru atunci când ne aflăm în avion.)


Dacă tu nu ești bine, pe cine poți ajuta?.... Dacă tu ești în suferință, sau epuizată, sau plină de griji  și frustrări, de unde să mai ai energie să faci, să oferi, să ajuți?


Și poate vei spune: ”Dar eu pot!...”, ”Eu fac, chiar și așa!...” ”Eu merg înainte.” Și mergi înainte pe pilot automat, spunându-ți că te vei odihni și vei avea grijă și de tine ”atunci când...” vei avea timp. Și tocmai aici este problema: DACĂ NU ÎȚI FACI TIMP, timp nu va fi niciodată. 

Am o întrebare: PÂNĂ CÂND O SĂ POȚI în ritmul ăsta? 


Am o prietenă care nu știu nici măcar când mai are timp să respire. Am aflat la un moment dat că are ficatul mărit și alte probleme serioase de sănătate. Sinceră să fiu, cu ochiul liber nu se observa nimic. Este mereu senină și zâmbitoare. 


Ne sacrificăm pentru copii, asta ne spunem adesea, și ne mințim pe noi și pe ei.

Crezi că ei au nevoie de sacrificiul nostru?? EI AU NEVOIE DE NOI, de îndrumarea noastră, nu să facem noi totul pentru ei până picăm din picioare. 

Copiii noștri au nevoie ca noi să fim bine. Nu au nevoie de mame ”eroine”. Au nevoie de mame sănătoase, de mame fericite și care să petreacă timp cu ei.

Pune-ți mai întâi tu masca de oxigen, copilul tău îți va fi recunoscător. Mie mi-a luat 10 ani până să înțeleg acest lucru simplu, sper ca ție să nu-ți ia tot atât de mult.

Iubindu-te pe tine și având grijă și de tine nu este egoist, așa cum am fost învățați. Din contră, iubindu-te pe tine, îi vei iubi pe ceilalți mai mult decât o faci acum. În plus, vei avea de unde să dai, vei fi precum un izvor de bunătate care nu seacă. Vei avea mai multă energie și disponibilitate pentru copiii tăi și pentru lucrurile și oamenii care contează cu adevărat pentru tine.


Află cum poți să ajungi la iubirea de sine fără să fii egoistă. Înscrie-te  GRATUIT la minicursul ”Evoluție prin iubirea de sine”, la www.elenamocanasu.ro




Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Afirmații pozitive: Accept schimbarea

{Salvează ca fundal pentru calculator.}  Accept schimbarea în viața mea și mă adaptez cu mult curaj și ușurință. {Salvează ca fundal pentru telefon.} Sursă [ foto ]

Afirmații pozitive: Duc întotdeauna lucrurile la bun sfârșit.

{Salvează ca fundal pentru calculator.}  Duc întotdeauna lucrurile la bun sfârșit. {Salvează ca fundal pentru telefon.} Sursă [ foto ]

Parabola "INELUL"

Un tânăr s-a dus la un bătrân înțelept pentru a-l ajuta cu un sfat. - Înțeleptule, am venit la tine pentru că mă simt atât de mic, de neînsemnat, nimeni nu dă doi bani pe mine și simt că nu mai am forță să fac ceva bun. Ajută-mă, învață-mă cum să fac să fiu mai bun! Cum să le schimb oamenilor părerea despre mine? Fără ca măcar să se uite la el, bătrânul îi spuse:  - Îmi pare rău, băiete, nu te pot ajuta acum, am de rezolvat o chestiune personală. Poate după aceea. Dacă însă m-ai putea ajuta tu pe mine, atunci poate că aș rezolva problema mea mai repede și aș putea să mă ocup și de tine. – Aaaa...   încântat să vă ajut – bâigui tânărul cam cu jumătate de gură, simțind că iarăși e neluat în seamă și amânat. Bătrânul își scoase din degetul mic un inel și îl întinse băiatului adăugând: - Ia calul pe care-l găsești afară și du-te degrabă la târg. Trebuie să vând inelul acesta pentru că am de plătit o datorie. E nevoie însă ca tu să iei pe el cât se va put...