Treceți la conținutul principal

Agilitatea emoțională / Susan David


* Studiile arată că dacă emoțiile sunt înăbușite sau ignorate devin și mai puternice.

* Când reprimăm emoții normale pentru a adopta o pozitivitate falsă, ne pierdem abilitatea de a dezvolta priceperea să facem față lumii așa cum este ea, nu cum ne-am dori să fie.

* Numai oamenii care au murit nu sunt deranjați de sentimentele lor și nu au niciodată sentimente nedorite.

* Acceptarea completă a tuturor emoțiilor noastre, inclusiv a celor complicate și dificile, este baza tenacității, a prosperității și a fericirii adevărate, autentice.

* Emoțiile noastre sunt informații. Emoțiile sunt semnale care ne îndrumă către lucrurile de care ne pasă, care sunt importante pentru noi.

* Nu simțim emoții puternice față de lucrurile care nu înseamnă nimic pentru noi.

* Dacă simți furie când citești știrile, acea furie este un indicator că probabil prețuiești echitatea și corectitudinea. De asemenea, este și o ocazie să iei măsuri concrete pentru a-ți modela viața în acea direcție.

* Când suntem deschiși față de emoțiile dificile, suntem capabili să dăm naștere unor răspunsuri aliniate valorilor noastre.

* Când oamenilor li se permite să-și simtă emoțiile, implicarea, creativitatea și inovația cresc.

Întreabă-te (mai ales atunci când te confrunți cu emoții dificile):
- Ce încearcă să-mi transmită această emoție?
- Ce acțiune mă apropie de valorile mele?
- Ce acțiuni mă îndepărtează de valorile mele?

* Agilitatea emoțională este capacitatea de a-ți întâmpina emoțiile cu o doză de curiozitate și compasiune și mai ales cu îndrăzneala/ curajul de a acționa conform valorilor tale.

* Curajul nu înseamnă absența fricii, curajul este frica în mișcare.


Cartea ”Agilitatea emoțională” de Susan David a fost tradusă și la noi. O puteți găsi aici.



Sursă: www.ted.com

Comentarii

Dă share mai departe

Cititorii au apreciat...

Afirmații pozitive: Accept schimbarea

{Salvează ca fundal pentru calculator.}  Accept schimbarea în viața mea și mă adaptez cu mult curaj și ușurință. {Salvează ca fundal pentru telefon.} Sursă [ foto ]

Afirmații pozitive: Duc întotdeauna lucrurile la bun sfârșit.

{Salvează ca fundal pentru calculator.}  Duc întotdeauna lucrurile la bun sfârșit. {Salvează ca fundal pentru telefon.} Sursă [ foto ]

Parabola "INELUL"

Un tânăr s-a dus la un bătrân înțelept pentru a-l ajuta cu un sfat. - Înțeleptule, am venit la tine pentru că mă simt atât de mic, de neînsemnat, nimeni nu dă doi bani pe mine și simt că nu mai am forță să fac ceva bun. Ajută-mă, învață-mă cum să fac să fiu mai bun! Cum să le schimb oamenilor părerea despre mine? Fără ca măcar să se uite la el, bătrânul îi spuse:  - Îmi pare rău, băiete, nu te pot ajuta acum, am de rezolvat o chestiune personală. Poate după aceea. Dacă însă m-ai putea ajuta tu pe mine, atunci poate că aș rezolva problema mea mai repede și aș putea să mă ocup și de tine. – Aaaa...   încântat să vă ajut – bâigui tânărul cam cu jumătate de gură, simțind că iarăși e neluat în seamă și amânat. Bătrânul își scoase din degetul mic un inel și îl întinse băiatului adăugând: - Ia calul pe care-l găsești afară și du-te degrabă la târg. Trebuie să vând inelul acesta pentru că am de plătit o datorie. E nevoie însă ca tu să iei pe el cât se va put...